Daňo začal novú sezónu NHL so sedemgólovým debaklom

Winnipeg v prvom domácom zápase neuspel.
Winnipeg v prvom domácom zápase neuspel. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|5. okt 2017 o 06:35

V noci na štvrtok sa odohrali štyri zápasy.

NEW YORK. V noci na štvrtok sa začal nový ročník zámorskej NHL. V sezóne 2017/2018 sa v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta v úvodných štyroch zápasoch zo Slovákov predstavil len Marko Daňo.

Slovenský útočník v drese Winnipegu Jets sa gólovo nepresadil a jeho tím na domácom ľade podľahol Torontu 2:7.

Dva góly veterána

Obranca Martin Marinčin sa nezmestil do zostavy Toronta, duel sledoval z tribúny ako zdravý náhradník.

Skvelý súťažný debut v zostave Maple Leafs zažil veterán Patrick Marleau. Kanadský útočník, ktorý prišiel do Toronta v lete po 19 sezónach v San Jose, sa na hladkom triumfe podieľal dvoma gólmi.

"Viacero vecí sme na ľade robili správne, z čoho rezultovali góly v súperovej sieti," vyznal sa Marleau.

Pri jeho prvom góle na 4:0 pre hostí ťažil zo spolupráce s mladíkmi Mitchom Marnerom a Austonom Matthewsom, puk si prikopol korčuľou a následne si blafákom vychutnal Stevea Masona v bránke Winnipegu.

"Bola to z jeho strany úžasná akcia. Neuveriteľným spôsobom si prevzal puk a ten ďalší pohyb mal ešte lepší," povedal Matthews na margo prvého zásahu Marleaua. Tri body za gól a dve asistencie zhodne zaznamenali Matthews a James van Riemsdyk.

V Pittsburghu rozhodol Pietrangelo

Obhajca Stanleyho pohára Pittsburgh vstúpil do novej sezóny domácou prehrou so St. Louis 4:5 po predĺžení.

Penguins dokázali vďaka presným zásahom kapitána Sidneyho Crosbyho a Conora Shearyho v tretej tretine vyrovnať z 2:4 na 4:4, no v extračase rozhodol o triumfe Blues svojím druhým gólom v zápase obranca Alex Pietrangelo.

Pred stretnutím slávnostne vyvesili pod strop PPG Paints Arény majstrovskú vlajku, ktorý bude Penguins pripomínať zisk trofeje, už piatej v klubovej histórii.

V noci na štvrtok pútalo pozornosť aj derby dvoch kanadských rivalov Edmonton - Calgary. Oilers potiahol k triumfu 3:0 Connor McDavid, najproduktívnejší a najužitočnejší hráč minulej sezóny sa postaral o všetky tri góly domáceho tímu.

Prvé čisté konto v sezóne vychytal brankár Oilers Cam Talbot.

Za optimálneho stavu sa mohli v zápase predstaviť dvaja Slováci, opora zadných radov Oilers Andrej Sekera však po operácii kolena vynechá ešte niekoľko mesiacov a útočník Flames Marek Hrivík po otrase mozgu, ktorý utrpel počas prípravy, takisto začal ročník na listine zranených hráčov.

V záverečnom súboji noci Philadelphia vyhrala na ľade San Jose 5:3 aj zásluhou troch gólov Wayna Simmondsa, 29-ročný krídelník dosiahol podobne ako McDavid druhý hetrik v NHL.

Výsledky NHL:

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 2:7 (0:3, 0:1, 2:3)

Góly: 52. Scheifele (Laine, Byfuglien), 53. Perreault (Little) - 16. Kadri (van Riemsdyk, Bozak), 18. van Riemsdyk (Bozak), 19. Nylander (Gardiner, Matthews), 29. Marleau (Matthews, Marner), 41. Marleau (Kadri, Komarov), 48. Marner (van Riemsdyk, Rielly), 52. Matthews (Carrick, Borgman).

Brankári: Mason (41. Hellebuyck) - Andersen, strely na bránku: 37:31, 15.321 divákov

/slovenský útočník Marko Daňo (Winnipeg) odohral 8 minút a 6 sekúnd, pripísal si jednu mínusku/

Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues 4:5 pp (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)

Góly: 7. Schultz (Crosby, Guentzel), 33. Määttä (Rust, Malkin), 54. Crosby (Guentzel, Malkin), 55. Sheary (McKegg, Rust) - 9. Schenn (Gunnarsson, Schwartz), 18. Parayko, 36. Pietrangelo (Sobotka, Šťastný), 44. Šťastný (Sobotka, Tarasenko), 62. Pietrangelo (Schenn, Schwartz).

Brankári: Murray - Allen, strely na bránku: 33:34, 18.652 divákov.

Edmonton Oilers - Calgary Flames 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 12. McDavid (Draisaitl, Maroon), 49. McDavid, 60. McDavid (Draisaitl, Lucic).

Brankári: Talbot - Smith, strely na bránku: 45:26, 18.347 divákov.

San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 3:5 (2:2, 0:1, 1:2)

Góly: 18. Labanc (Dillon, Pavelski), 20. Labanc, 44. Couture (Thornton, Burns) - 9. Giroux (Voráček), 12. Weal (Konecny, Gostisbehere), 38. Simmonds (Gostisbehere, Voráček), 50. Simmonds (Voráček), 60. Simmonds (Couturier).

Brankári: Jones - Elliott, strely na bránku: 35:31, 17.562 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Daňo začal novú sezónu NHL so sedemgólovým debaklom