Dvorský sa dostal do Top 10! Vybral si ho tím, ktorý nedávno vyhral Stanley Cup

Dalibor Dvorský počas draftu NHL 2023, v ktorom si ho vybral klub St. Louis Blues.
Dalibor Dvorský počas draftu NHL 2023, v ktorom si ho vybral klub St. Louis Blues. (Autor: Twitter NHL)
Oh my Hockey|29. jún 2023 o 02:22 (aktualizované 29. jún 2023 o 03:33)

V budúcej sezóne by mal podľa zmluvy pôsobiť vo Švédsku.

NASHVILLE. Slovenskou jednotkou draftu sa v roku 2023 v Nashville stal podľa očakávaní Dalibor Dvorský. Z desiateho miesta si ho zvolili St. Louis Blues.

"Sen sa stal skutočnosťou, som neskutočne šťastný," povedal Dvorský. "Kvôli tomuto momentu som tvrdo pracoval."

"Spravím všetko pre to, aby som vyhral každý zápas. O to sa budem snažiť, chcem byť tým najlepším hráčom, akým môžem byť. Teším sa na to, ako prídem do St. Louis a stretnem všetkých fanúšikov," dodal rodák zo Zvolena.

Dvorský sa stal piatym najvyššie draftovaným Slovákom v histórii. Vyrovnal Branislava Mezeia a Borisa Valábika. Mladík posilní tím, ktorý v roku 2019 vyhral Stanley Cup.

"Som extrémne šťastný, že si ma vybralo St. Louis. Mal som s nimi viac mítingov, ale bolo tam viac tímov. Teraz prežívam iba šťastie, užívam si to. Bol som trochu nervózny, ale som rád, že to takto dopadlo. Je to pre mňa obrovská motivácia," povedal Dalibor Dvorský pre RTVS priamo v Nashville.

Dvorský pôsobil počas preddraftovej sezóny v druhej najvyššej švédskej súťaži v drese AIK. V 38 zápasoch pozbieral 14 (6+8) bodov. Desať zápasov odohral v juniorskej lige, zaknihoval 21 bodov.

Predstavil sa aj na medzinárodnej scéne. Na MS do 18 rokov bol lídrom reprezentácie pri zisku štvrtého miesta a odohral všetky zápasy na šampionáte do 20 rokov.

V budúcej sezóne by mal pôsobiť vo švédskej SHL. Dohodol sa s IK Oskarshamn.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvorský sa dostal do Top 10! Vybral si ho tím, ktorý nedávno vyhral Stanley Cup