Veľké chyby rozhodcov v NHL? Padol jeden gól po prihrávke rukou a jeden z ofsajdu

Patrick Kane sa raduje z gólu.
Patrick Kane sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. apr 2022 o 07:05

Po dvoch verdiktoch rozhodcov sa v NHL opäť strhli debaty.

NEW YORK. Písala sa šestnásta minúta zápasu. Proti sebe nastúpili dve mužstvá, ktoré už s istotou nepostúpia do play off - Montreal Canadiens hostili Philadelphiu Flyers.

Habs boli v tlaku. Od modrej vystrelil Jeff Petry a brankára "letcov" z postavenia úplne rozhodila dorážka Joela Edmundsona. Nasledovala skrumáž pri pravej tyčke bránky, keď sa puk dostal pred bránkovisko a odtiaľ ho do brány poslal Mike Hoffman.

Gól na 1:2 hráči hostí ihneď reklamovali. Ako ukázali opakované zábery, hnevali sa právom. Hoffmanovi prihral puk rukou Brendan Gallagher.

Rozhodca, ktorý stál v bezprostrednej blízkosti brány, si porušenie pravidiel nevšimol. Situácia nebola prešetrená videom a gól bol započítaný.

Našťastie pre Flyers, súpera nenamotivoval. Philadelphia zdolala Montreal 6:3.

Nebol však jedinou spornou situáciou štvrtkovej noci. Ďalšiu napísal Patrick Kane, ktorý v čase 35:13 prekonal Jonathana Quicka a znížil stav stretnutia proti Los Angeles Kings na 1:2.

Tréner "kráľov" požiadal o trénerskú výzvu. Zdalo sa mu, že presnému zásahu predchádzal ofsajd, a rozhodcovia šli akciu preskúmať na video.

Komentátori sa po záberoch v priamom prenose zhodli, že išlo o ofsajd. Puk doletel do útočného pásma Blackhawks, no Patrick Kane bol vnútri skôr. Snažil sa dostať korčuľu na modrú čiaru a hrať, no - ako podotkli aj komentátori - Alex DeBrincat ho predbehol, dostal sa do pásma a ofsajd teda mal stále platiť.

Rozhodnutie rozhodcov ich napokon prekvapilo. Gól uznali, pričom sa v oficiálnom vyhlásení píše, že nebolo jasne preukázateľné, že bol Kane v momente vniknutia DeBrincata do pásma v postavení mimo hru.

Išlo o jediný gól "čiernych jastrabov" v zápase. Chicago podľahlo Los Angeles 1:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veľké chyby rozhodcov v NHL? Padol jeden gól po prihrávke rukou a jeden z ofsajdu