Nedôvera k Rusom je u nás hlboko zakorenená, vraví Fín: KHL je najmä o politike

Kari Jalonen získal na MS 2022 s Českom bronz.
Kari Jalonen získal na MS 2022 s Českom bronz. (Autor: Reuters)
Patrik Fotta|13. sep 2022 o 20:00

Tréner Čechov rozhodnutie zväzu o hráčoch z KHL kvituje.

BRATISLAVA. Prezident českého hokejového zväzu Alois Hadamczik krátko po svojom zvolení do funkcie zaujal aj vyjadrením a postojom k hráčom pôsobiacim v KHL.

"Pokiaľ tam ide hráč pre peniaze a ide tam rád, je to jeho osobná vec. Ak bude mať výkonnosť na to, aby ho tréner reprezentácie nominoval, nič proti tomu nemám," povedal v júni pre sport.cz Hadamczik.

V ruskej súťaži budú hrať štyria českí hokejisti – obrancovia Libor Šulák a Michal Jordán a útočníci Rudolf Červený a Dmitrij Jaškin.

Ešte v júni na tom Hadamczik nevidel nič zlé a hráčov obhajoval tým, že nejdú strieľať do Ukrajincov ani bojovať proti demokracii.

Koncom augusta však výkonný výbor (ktorého súčasťou je aj Hadamczik) rozhodol, že do reprezentácie nebudú povolaní hráči, ktorí podpísali zmluvu v KHL po začiatku ruskej invázie na Ukrajine. Pridali sa tak k Fínsku a Švédsku. Tí rozhodnutie prijali už v máji.

Dokážu sa s tým vyrovnať

Fínsky tréner českej reprezentácie Kari Jalonen, ktorý na nedávnych MS vo Fínsku získal s Čechmi bronzovú medailu, s rozhodnutím zväzu jednoznačne súhlasí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nedôvera k Rusom je u nás hlboko zakorenená, vraví Fín: KHL je najmä o politike