Z NHL ho vykopli, urážal hráčov a ich ženy. Chce sa stať Rusom, písal list Putinovi

Brendan Leipsic.
Brendan Leipsic. (Autor: KHL / Twitter)
Šimon Čop|14. júl 2023 o 11:00

Podľa ruskej legendy ide dobrým príkladom a mohli by ho nasledovať ďalší.

PETROHRAD. Keď ho vyhodili z Národnej hokejovej ligy pre nevhodné správanie, našiel útočisko na opačnej strane planéty. V Kontinentálnej hokejovej lige.

Pre Brendana Leipsica je kariéra v najlepšej súťaži sveta minulosťou. Kanadský hráč su ju ukončil sám škandalóznymi výrokmi na adresu iných.

V roku 2020 sa so zámorským hokejom rozlúčil po štyroch rokoch v NHL. Domov našiel v Rusku a nechce byť len prisťahovalcom.

Ako informuje Roman Rotenberg, ruský oligarcha, viceprezident Ruskej hokejovej federácie a generálny riaditeľ SKA Petrohrad aj národného tímu, zažiadal o ruské občianstvo. Dokonca hráč napísal list prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Sexuálne narážky a urážky spoluhráčov

Jeho odchod do Ruska bol nedobrovoľný. V sezóne 2019/20 mal ročnú zmluvu v NHL a skončila skôr než pôvodne mala. Deviateho mája ju Washington Capitals zrušili.

Príčinou boli výroky Leipsica. Usvedčili ho uniknuté fotografie zo skupinového chatu na sociálnej sieti Instagram. V konverzácii boli aj Leipsicov brat Jeremey, ktorý po danom incidente ukončil kariéru, a Jack Rodewald, v tom čase hráč AHL, dnes pôsobiaci v Kchun-lune v KHL.

Leipsic sa v spomínanom chate vysmieval z váhy manželiek niektorých hokejistov. Obul sa napríklad do manželky Tannera Pearsona, o ktorej okrem iného vyhlásil, že je „štetka“. Napísal: „Pozrite sa, aká tučná je Pearsonova žena.“

Pokračoval aj inými sexuálnymi narážkami na adresu žien, napríklad priateľky Connora McDavida. Spoluhráčov z útoku Garneta Hathawaya a Nica Dowda nazval "lúzrami". Podobne nevhodnými slovami označoval aj iných protihráčov. Z konverzácie uniklo spolu 55 fotografií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Z NHL ho vykopli, urážal hráčov a ich ženy. Chce sa stať Rusom, písal list Putinovi