Mali podpísať Haláka? Carolina poslala trápiaceho sa brankára do AHL

Antti Raanta.
Antti Raanta. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. dec 2023 o 06:35

Na úrovni NHL momentálne majú brankára s nulovými skúsenosťami.

RALEIGH. Vedenie Caroliny Hurricanes nie je spokojné s výkonmi fínskeho brankára Anttiho Raantu. Zažíva najhoršiu sezónu v doterajšej kariére v NHL.

Nastúpil do 14 stretnutí a hoci šesťkrát vyhral a raz dokonca s čistým kontom, jeho celkové štatistiky vyzerajú hrozivo. Priemerne púšťa 3,61 gólu na zápas pri 85,4-percentnej úspešnosti zákrokov.

Canes sa teda rozhodli pre rázne riešenie situácie. Nedávneho víťaza Jennings Trophy poslali cez waiver listinu, prostredníctvom ktorej si ho žiaden iný generálny manažér nevzal, do AHL.

Keďže momentálne nemajú farmárske mužstvo, dohodli sa s Chicagom Wolves. Raanta by si mal v AHL zachytať po prvý raz od ročníka 2019/20.

V A-tíme nateraz pôsobí tandem Pjotr Kočetkov - Yaniv Perets. Jednotkou je prvý menovaný a hoci jeho celkové čísla nevyzerajú pôsobivo (89,4-percentná úspešnosť), v posledných troch zápasoch zachytal vynikajúco.

Dvadsaťtriročný Perets ešte nikdy nechytal v NHL. Povolali ho rovno z ECHL, ktorá je až treťou najvyššou zámorskou súťažou.

Dá sa preto očakávať, že sa ich hľadanie nového brankára ešte neskončilo. Nedávno boli blízko podpisu zmluvy s Jaroslavom Halákom.

Skúšobný kontrakt slovenského veterána však trval nezvyčajne dlho. Napokon sa ich cesty rozišli aj z Halákovej iniciatívy. Keďže ho však majú odskúšaného a za výkony v tréningovom procese si vyslúžil pochvalu, nie je vylúčené, že by mohli obnoviť rokovania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mali podpísať Haláka? Carolina poslala trápiaceho sa brankára do AHL