Špekuláciám odzvonilo. Vancouver získal žiadaného hráča z KHL

Andrej Kuzmenko v drese Ruska na Nemeckom pohári v roku 2017.
Andrej Kuzmenko v drese Ruska na Nemeckom pohári v roku 2017. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Oh my Hockey|21. jún 2022 o 04:59

Andrej Kuzmenko si našiel prvého zamestnávateľa v NHL.

VANCOUVER. Meno Andrej Kuzmenko sa s NHL spájalo už dlhší čas. Ruský útočník svoj angažmán v lige začne v ročníku 2022/23.

Vybral si Vancouver Canucks. Absolvoval pohovory s niekoľkými klubmi a konečné rozhodnutie bolo na ňom.

Nedraftovaný forvard dostal nováčikovský kontrakt na jeden rok. V NHL si zarobí 855 tisíc v rámci klasického platu a ďalších 95 tisíc ako podpisový bonus. Výkonnostné bonusy mu môžu vyniesť až milión dolárov. V AHL dostane 82 500 dolárov.

Po sezóne sa môže stať neobmedzene voľným hráčom a podpísať s ktorýmkoľvek záujemcom o jeho služby.

"Andreja som sledoval od sezóny 2014/15 a uchvátil ma jeho postupný hokejový rast," uvádza vo vyhlásení generálny manažér Patrik Allvin. "Po sfinalizovaní kontraktu sme pripravení privítať ho v našej organizácii a pomôcť mu v ďalšom vývoji."

Dvadsaťšesťročný rodák z mrazivého Jakutsku hrával v KHL od sezóny 2014/15, avšak naplno sa tu usadil až v ročníku 2017/18. Hviezdou sa stal v drese SKA Petrohrad, kde hral od roku 2018.

V poslednej sezóne zaznamenal 53 (20+33) bodov v 45 stretnutiach. Šikovný útočník sa stal jedným z najdominantnejších forvardov nadnárodnej ligy. Len päť jeho gólov padlo v presilovej hre. Bodovať takýmto tempom navyše dokázal napriek faktu, že v priemere hrával menej ako 17 minút na zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Špekuláciám odzvonilo. Vancouver získal žiadaného hráča z KHL