Bol na začiatku gólovej akcie. Ružičkov debut v Arizone neurazil ani neprekvapil

Adam Ružička.
Adam Ružička. (Autor: TASR/Martin Baumann)
Šimon Čop|13. feb 2024 o 11:45

Zahral si aj v záverečnej hre bez brankára.

PHILADELPHIA. Od momentu, keď si Adama Ružičku vzali Arizona Coyotes zadarmo z waiver listiny Calgary Flames, už uplynuli viac ako tri týždne.

Jeho odchod nebol ľahký. Okrem sťahovania musel riešiť papierovačky. S vízami zvykne byť pri týchto z Kanady do USA problém, preto sa celý proces presunu natiahol.

"Boli to dlhé dva týždne. Veľa času som strávil u seba doma v Calgary a bolo trochu frustrujúce," priznal nedávno podľa NHL.com/sk.

Slovákovi však už nič nebráni naplno trénovať a hrať. S tímom je zhruba týždeň. Z kanadských mrazov odišiel do teplého štátu posiateho kaktusmi, kde sa aj v tomto období teploty šplhajú nad 20 stupňov Celzia.

Vedenie ho po očakávanom príchode chvíľu nechalo vstrebať zmenu a s jeho debutom počkalo. Napokon v drese s kojotom nastúpil po prvýkrát v noci z pondelka na utorok na ľade Philadelphie.

Úloha sa nezmenila

Debut by rád oslávil víťazstvom, čo sa ale nepodarilo. Coyotes prehrali 3:5, hoci trikrát v zápase viedli. Body stratili nevýraznou treťou tretinou.

Ružička nastúpil v úlohe, v ktorej opustil Calgary. Predstavil sa v strede štvrtej formácie so skúseným Jasonom Zuckerom a konzistentným Alexom Kerfootom.

V Arizone mu na začiatok na ružiach rozhodne neustlali. S 9 minútami a 20 sekundami bol najmenej vyťažovaným hráčom tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bol na začiatku gólovej akcie. Ružičkov debut v Arizone neurazil ani neprekvapil