Škriniar bol ako šelma. Ktorí Slováci podali hanebné výkony?

Milan Škriniar (Slovensko) a Steve Borg (Malta) v zápase H-skupiny kvalifikácie MS 2022 vo futbale Slovensko - Malta.
Milan Škriniar (Slovensko) a Steve Borg (Malta) v zápase H-skupiny kvalifikácie MS 2022 vo futbale Slovensko - Malta. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|27. mar 2021 o 23:15

Hodnotíme výkony slovenských hráčov.

TRNAVA. Slovenskí futbalisti remizovali doma proti Malte 2:2 v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2022.

Výkony slovenských reprezentantov sme hodnotili na stupnici od 1 do 10, pričom platilo, že čím vyššia známka, tým lepší výkon hráč podal.

Dušan Kuciak – 3

Prvý šok zažil zopár hodín pred začiatkom zápasu, keď sa dozvedel, že pôjde do bránky. Druhý po exportnej strele Gambina a tretí po gólovej hlavičke Satariana. Za inkasované góly nemohol, ale zázračný zákrok nevytiahol. Dve strely, ktoré zneškodnil, bola povinnosť.

Martin Koscelník – 4

Na pravom kraji obrany bol aktívny, snažil sa o centre, nebál sa vyviesť loptu. Bol sebavedomý. Pred druhým inkasovaným gólom opustil svoj priestor. Bol však jedným z mála slovenských hráčov, ktorý znesie trochu prísnejšie kritériá.

Martin Valjent – 2

Po dlhšom čase sa dostal do základnej zostavy. A možno bol pod vplyvom rôznych udalostí pod tlakom. Začal nervózne, jeho výkon bol rozpačitý celý zápas. Robil nevynútené chyby, raz netrafil loptu, inokedy sa pošmykol. Spolupráca so Škriniarom nefungovala. 

Milan Škriniar – 5

Stopér Interu Miláno si myslel, že Malťania budú len kužele. Ako stopér chcel nezmyselne kľučkovať, stratil loptu a potom už nedobehol strelca gólu. Pri útočných štandardných situáciách bol ako šelma. Vo vzduchu dominoval. Prihral na gól Strelcovi, druhý gól sám dal.

Dávid Hancko – 3

V reprezentácii sa vrátil na ľavý kraj obrany. Kým bol na ihrisku veľmi chcel, bol aktívny a zdalo sa, že je trochu premotivovaný. Možno aj z toho pramenilo, že mu pred prvým inkasovaným gólom ušla lopta pod kopačkou. Pre zranenie striedal v 38. minúte.

Patrik Hrošovský – 2

Podal jeden z najslabších výkonov v reprezentácii. Na pozícii defenzívneho stredopoliara hral netakticky a zle. Pred prvým gólom nevystúpil proti strelcovi, pred druhým sa nevrátil s hlavičkujúcim súperom. Mal na starosti rozohrávku, ale aj pri nej robil fatálne chyby.

Ján Greguš – 3

V strede poľa nepodal adekvátny výkon. Zrejme mu chýba zápasová prax, keďže v USA sa ešte nezačala súťaž. Trápil sa rovnako ako aj ďalší jeho spoluhráči. Napokon odohral celý zápas, ktorým sa pretrápil.

Juraj Kucka – 2

Jeden individuálny prienik za polčas je málo. Bojovnosť mu uprieť nemožno, ale opäť bolo vidieť, že mu v strede poľa chýbal Marek Hamšík. Hral na nezvyčajnej pozícii desiatky, čo nebolo takticky správne riešenie. Bol to nezmysel. Cez polčas ho tréner vystriedal.

Tomáš Suslov – 4

V druhom reprezentačnom štarte bol v úvodnom dejstve opäť nervózny. Lopta mu často prekážala. Po zmene strán bol ako vymenený. Ožil. Bol uvoľnenejší, veril si v súbojoch jeden na jedného. Ak nebol zranený, jeho striedanie bolo nepochopiteľné.

Róbert Mak – 3

V prvom polčase sa nevedel uplatniť. Takmer všetky lopty hral na istotu. Akosi mu chýbala rýchlosť, výbušnosť. V druhom polčase sa zlepšil, bol aktívnejší, jeho najkrajšiu akciu nevyužil Albert Rusnák. 

Michal Ďuriš – 2

Pri hlavičkovom zakončení sa zle zorientoval. Pri samostatnom úniku preloboval brankára, ale minul bránku. Nevedel uhrať ťažké lopty, spoluhráčom príliš nepomohol. Raz sa dostal do krídelného priestoru, ale jeho center bol katastrofálny.

Jakub Holúbek – 3

Do zápasu naskočil za zraneného Dávida Hancka. Na ľavom kraji obrany však nebol príliš výrazný. Veľa toho nepokazil, ani nevymyslel. Snažil sa, ale proti takémuto súperovi musí ukázať výrazne viac.

Dávid Strelec – 5

Po zmene strán oživil hru Slovákov. Pri góle ukázal skvelý výber miesta i pohotové zakončenie. Ukázal výborné prebratie lopty, nebál sa v súbojoch jeden na jedného, pri ktorých si vypýtal fauly. Ešte mohol byť aktívnejší.

Róbert Boženík - 3

Pri prvom náznaku šance si zle spracoval loptu, pri čistej šanci trafil na čiare len súperovho hráča. Nebol vo svojej koži. Viac sa hádal s protihráčmi ako ukazoval svoje útočné kvality. Potrebuje dobehnúť zápasový výpadok po zranení.

Albert Rusnák - 2

Po príchode na ihrisku ukázal kvalitný nábeh. Potom však začal opäť zbytočne brzdil akcie. Aj keď bol pred súperom, radšej sa vrátil. Pri svojej veľkej šanci váhal. Je vidieť, že sa trápi a nie je v pohode. Spolu s ďalšími hráčmi, ktorí dostali dvojku, podali zahanbujúce výkony.

Ivan Schranz – bez známky

Hral menej ako 10 minút. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škriniar bol ako šelma. Ktorí Slováci podali hanebné výkony?