Hodgson by neváhal akceptovať ponuku viesť Anglicko

SITA|1. máj 2010 o 15:21

Anglický futbalový klub FC Fulham a najmä jeho tréner Roy Hodgson si postupom do finále Európskej ligy UEFA zvýšili svoj kredit, čo by pre 62-ročného kouča mohlo znamenať v budúcnosti zisk miesta na lavičke reprezentácie Albiónu.

FULHAM. Rodák z Londýna by podľa vlastných slov v prípade takejto ponuky neváhal.

"The Cottagers" si štvrtkovým víťazstvom (2:1) nad Hamburgom prekliesnili cestu do finále európskeho pohára číslo 2, ktoré sa uskutoční 12. mája v Hamburgu. Mužstvo zo štadióna Craven Cottage pritom nemal vo vyraďovacej fáze ľahkých súperov - muselo čeliť Wolfsburgu, Šachťoru Doneck alebo aj Juventusu Turín.

V rozhodujúcom stretnutí sa Fulham stretne s premožiteľom Škrtelovho FC Liverpool Atléticom Madrid. Hodgson je aj vďaka tomuto úspechu tipovaný za možného nástupcu súčasného kouča Angličanov Fabia Capella.

"Dostať šancu viesť národný výber je vrchol pre každého anglického trénera," skonštatoval bývalý kouč švajčiarskeho národného výberu Hodgson v rozhovore pre športový kanál Sky Sports News a pokračoval:

"Ak by taký deň prišiel a ľudia z Anglickej futbalovej asociácie by sa rozhodli angažovať ma, bol by som veľmi, veľmi šťastný. Momentálne je však hlavným trénerom anglického výberu Fabio Capello a odvádza naozaj výnimočnú prácu. Nijako by som nechcel momentálne zasahovať do jeho práce. Ak by však v budúcnosti prišla ponuka, neváhal by som a akceptoval ju."

Nachádzate sa tu:
Domov