Hirscher vyhral klasický obrovský slalom v Adelbodene

TASR|7. jan 2012 o 14:30

Marcel Hirscher potvrdil skvelú formu a dva dni po triumfe v nočnom slalome v Záhrebe vyhral aj sobotňajší klasický obrovský slalom Svetového pohára vo švajčiarskom Adelbodene.

ADELBODEN. Rakúsky lyžiar

Na "Kráľovskom vŕšku" predstihol o osem stotín svojho krajana Benjamina Raicha, tretí skončil v dramatických pretekoch so stratou 10 stotín Talian Massimiliano Blardone.

Hirscher slávil v Adelbodene siedmy triumf v SP, už štvrtý v tejto sezóne a upevnil si vedenie v celkovom poradí prestížneho seriálu. Dvadsaťdvaročný Rakúšan viedol už po 1. kole, no iba s minimálnym sedemstotinovým náskokom pred Američanom Tedom Ligetym.

Úradujúci majster sveta a obhajca malého glóbusu v najtechnickejšej alspkej disciplíne sa v druhom kole nevyvaroval chýb a napokon skončil až štvrtý. Udržal si však pozíciu lídra priebežnej klasifikácie obrovského slalomu.

ico

Výsledky obrovského slalomu Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní mužov v švajčiarskom Adelbodene:

Konečné poradie po 2. kole: 1. Marcel Hirscher (Rak.) 2:42,50 min, 2. Benjamin Raich (Rak.) +0,08 s, 3. Massimiliano Blardone (Tal.) +0,10, 4. Ted Ligety (USA) +0,14, 5. Cyprien Richard (Fr.) +0,99, 6. Romed Baumann (Rak.) +1,28, 7. Alexis Pinturault (Fr.) +1,36, 8. Thomas Fanara (Fr.) +2,06, 9. Steve Missillier (Fr.) +2,15, 10. Ivica Kostelič (Chorv.) +2,17,...Adam Žampa (SR) nedokončil 1. kolo

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Hirscher vyhral klasický obrovský slalom v Adelbodene