Hickey po vypočúvaní putoval do väzenia

Patrick Hickey.
Patrick Hickey. (Autor: TASR)
SITA|19. aug 2016 o 18:44

Po vypočúvaní na policajnej stanici v Riu de Janeiro odviezli policajti člena exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Patricka Hickeyho do väzenia Bangu.

RIO DE JANEIRO . Po vypočúvaní na policajnej stanici v Riu de Janeiro odviezli policajti člena exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Patricka Hickeyho do väzenia Bangu.

To sa tiež nachádza v meste, kde momentálne prebiehajú Hry XXXI. olympiády. Brazílske úrady ho obvinili zo sprisahania za účelom podvodu, priekupníctva so vstupenkami a nelegálneho obchodovania. Podľa vyšetrovateľov sa 71-ročný írsky funkcionár zaplietol do podvodu za 3 milióny amerických dolárov.

Hickeyho prišli v stredu ráno do hotelovej izby zatknúť brazílski policajti. Na vypočúvanie ho však nepredviedli. Sťažoval sa na náhlu bolesť v hrudi a previezli ho do neďalekej nemocnice. Zo zariadenia ho prepustili vo štvrtok, opustil ho na vozíčku, čo potvrdila aj Írska olympijská rada.

Po vypočúvaní chceli jeho právnici dosiahnuť, aby bol ďalej vyšetrovaný na slobode, napokon však bola táto ich snaha neúspešná. Bývalý džudista, člen MOV od roku 1995 a exekutívy MOV od roku 2012, stál v čase zatknutia na čele Írskej olympijskej rady aj Európskych olympijských výborov. Po zadržaní sa rozhodol dočasne odstúpiť zo všetkých funkcií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Hickey po vypočúvaní putoval do väzenia