Henry trénuje s Arsenalom, Beckham už v Tottenhame

SITA|10. jan 2011 o 14:12

Dve bývalé hviezdy Premier league Thierry Henry a David Beckham sa vrátili do anglických tímov trénovať počas prestávky zámorskej MLS.

LONDÝN. Francúzsky útočník v službách amerického futbalového tímu New York Red Bulls Thierry Henry začal trénovať so svojím bývalým zamestnávateľom FC Arsenal.

V Severnej Amerike je momentálne prestávka medzi dvoma sezónami a bývalý francúzsky reprezentant sa chce udržať v dobre fyzickej kondícii, preto sa dohodol na bližšie časovo neohraničenej príprave s londýnskymi "kanoniermi".

Tridsaťtriročný Henry pôsobil v Arsenale v rokoch 1999 až 2007 a s 226 gólmi sa stal historicky najlepším strelcom klubu. V roku 2007 prestúpil do FC Barcelona, odkiaľ putoval do New York Red Bulls. Svoju druhú sezónu v Major League Soccer by mal začať 19. marca zápasom proti Seattle Sounders.

Anglický futbalový reprezentant David Beckham pricestoval v pondelok do Londýna, kde sa neskôr v priebehu dňa podrobil lekárskym a kondičným testom v miestnom prvoligovom klube Tottenham Hotspur.

Tridsaťpäťročný bývalý stredopoliar Manchestru United a Realu Madrid, ktorý je kmeňovým hráčom tímu zámorskej MLS Los Angeles Galaxy, začal v pondelok svoj mesačný tréningový pobyt u "kohútov". Navyše, stále nie je vylúčené, že oba zaniteresované kluby nájdu spoločnú reč a dohodnú sa na hosťovaní Beckhama v kádri Tottenhamu na najbližšie dva mesiace, keď je v MLS zimná prestávka.

Populárny "Becks" sa snaží aspoň o krátkodobé pôsobenie na starom kontinente, keďže chce byť na očiach trénerovi Albiónu Fabiovi Capello. Momentálne má záložník s vychýrenou kopacou technikou na konte 115 zápasov v reprezentačnom drese, najviac zo všetkých anglických hráčov v poli v histórii. Viac ako on má už len brankár Peter Shilton (125).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Henry trénuje s Arsenalom, Beckham už v Tottenhame