Henman nepribudne do podporného tímu A. Murraya

SITA|5. dec 2007 o 15:10

LONDÝN 5. decembra (SITA) - Od septembra už len bývalý britský tenista Tim Henman sám seba vylúčil z okruhu možných členov podporného tímu ambiciózneho mladého krajana a nedávneho kolegu v daviscupovom ...

LONDÝN 5. decembra (SITA) - Od septembra už len bývalý britský tenista Tim Henman sám seba vylúčil z okruhu možných členov podporného tímu ambiciózneho mladého krajana a nedávneho kolegu v daviscupovom tíme Andyho Murraya. "Ak sa rozhodnete robiť čosi takéto, súvisí s tým aj veľa cestovania a to ma veru už príliš nepriťahuje," citovala 33-ročného držiteľa 11 singlových titulov Henmana internetová stránka televíznej stanice Eurosport.

Dvadsaťročný rodák zo škótskeho Dunblane A. Murray sa v polovici novembra náhle pracovne rozišiel s koučom Bradom Gilbertom, hoci Britská tenisová asociácia LTA nadviazala v júli 2006 spoluprácu s týmto americkým trénerom primárne pre to, aby pomohol terajšej jedenástke svetového renkingu s napredovaním. Murray počas kooperácie s niekdajším kormidelníkom Andreho Agassiho a Andyho Roddicka získal dve trofeje a posunul sa v počítačovom poradí o viac ako dvadsať priečok. "Taká je prirodzenosť dravca a podobné veci sa v individuálnych športoch dejú, keď intenzívne spolupracujete niekde uprostred sveta," podotkol na margo rozchodu krajana s Gilbertom Henman, ktorý v utorňajšom londýnskom exhibičnom stretnutí zdolal Švéda Stefana Edberga 8:4 v jednom tzv. profesionálnom sete.

Ďalší niekdajší britský tenista Greg Rusedski na diaľku Murraya upozornil, že kooperácia so širším štábom síce môže priniesť pozitívny efekt, ale niekto z členov zázemia by mal mať hlavné slovo a byť pre hráča autoritou. "Bol som trochu prekvapený takýmto riešením. Očakával som, že Andy si po rozchode s Gilbertom nájde iného špičkového kouča. Bude zaujímavé sledovať, ako sa to vyvinie, pretože on má trochu inú mentalitu ako väčšina hráčov - je veľmi prchký a podliehajúci emóciám," skonštatoval kanadský rodák Rusedski, tenisový penzista od apríla, pre BBC Radio Five Live.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Henman nepribudne do podporného tímu A. Murraya