Tunisania z Tatrana majú problémy. Jeden sa nevie dostať do EÚ, druhý von

Hráč Tatrana Prešov Jihed Jaballah (s loptou) v dueli Európskej ligy proti Nimes.
Hráč Tatrana Prešov Jihed Jaballah (s loptou) v dueli Európskej ligy proti Nimes. (Zdroj: TASR/Milan Kapusta, Autor: Milan Kapusta - TASR)
Ján Leško|4. feb 2021 o 15:55

Jaballah mal namierené do Kataru.

PREŠOV. Jedným z kvarteta chýbajúcich hráčov Tatrana Prešov v premiérovom stretnutí SEHA Gazprom ligy v Záhrebe bol Tunisan Anour Ben Abdallah.

Jeho spoluhráč v Prešove i v reprezentačnom tíme rodnej krajiny Jihed Jaballah sa pre zmenu s mužstvom slovenského hádzanárskeho šampióna po zápase v Chorvátsku rozlúčil.

Chystal sa už na nové pôsobisko v Katare.

Odchod bral ako hotovú vec

Obaja Tunisania štartovali na ostatných majstrovstvách sveta v Egypte.

Po ich skončení sa však Ben Abdallah do Európskej únie pre sprísnené opatrenia nedostal.

Na rozdiel od krajana Jaballaha, ktorý do Slovinska za manželkou a synčekom mohol.

Odtiaľ pricestoval na zápas do Záhrebu. Avšak už s vedomím, že to preň nateraz bude posledný štart v prešovských farbách.

Zrejme už počas egyptského šampionátu ho kontaktovali predstavitelia jedného katarského klubu, ktorý o jeho služby prejavil eminentný záujem.

Keďže mu Tatran v odchode nebránil, prestup do Kataru bral ako hotovú vec.

Preto sa v Záhrebe s prešovskými spoluhráčmi rozlúčil. S momentálne zraneným a na operáciu čakajúcim Slovincom Lucijanom Fižuletom zamieril za rodinou do Slovinska.

Kým sa transfer nedorieši, ostane v Tatrane

Aktuálne informácie generálneho manažéra Tatrana Prešov Miroslava Benického však plány na odchod Jaballaha do Kataru nateraz zmenili.

„Podstatnú rolu v tom zohráva zhoršená situácia v súvislosti s Covid-19. Katar sa uzavrel. Jihed sa teda momentálne nemá ako dostať do krajiny.

Kým nemáme definitívne uzatvorený transfer, Jaballah sa zo Slovinska zrejme bude musieť vrátiť a nejaký ten zápas za Tatran ešte odohrať. Pokiaľ sa jeho odchod do Kataru nedorieši, a podľa informácií, ktorými aktuálne disponujem, bude zatiaľ s nami.“

Anouar Ben Abdallah (vľavo) sa zatiaľ nemohol pripojiť k Tatranu.
Anouar Ben Abdallah (vľavo) sa zatiaľ nemohol pripojiť k Tatranu. (Zdroj: TASR)

Tatran Prešov čakajú v najbližších dňoch stretnutia Európskej ligy v Portugalsku a vo Francúzsku.

„Na výjazd na zápasy EL so Sportingom Lisabon v nedeľu 7. februára a v utorok 9. februára proti USAM Nimes Gard by sme mali vycestovať v tom istom zložení, v akom sme cestovali do Chorvátska.

Bez zranených Fižuleta, Linharesa a Kroka, ale aj bez Ben Abdallha, ktorý stále nemá vybavené formality na vstup do EÚ. Zatiaľ ostal v Tunise a my hľadáme riešenie, aby sme ho čím skôr mohli k nám dostať.“

Prešovčania sa karanténe vyhnú

Do Lisabonu má výprava Tatrana plánovaný odlet v sobotu ráno z Budapešti.

V noci po večernom stretnutí so Sportingom sa Prešovčania letecky presunú do Marseille a autobusom do dejiska zápasu v Nimes.

V oboch krajinách situácia s koronavírusom nie je ružová a opatrenia na vstup sú prísne.

„Do Portugalska pricestujeme len s negatívnymi PCR testmi. Keďže zápas a náš pobyt vrátane odohrania zápasu nepotrvá dlhšie ako 48 hodín, karanténu podstúpiť nemusíme,“ zdôraznil Benický.

„Pred odletom z Lisabonu musíme znovu podstúpiť PCR testy, inak by sme na územie Francúzska vstúpiť nemohli.“

Návrat domov budú mať hádzanári Tatrana Prešov logisticky trochu komplikovanejší. Po stretnutí v Nimes pôjdu autobusom do Marseille, odtiaľ letecky cez Paríž do Viedne, stadiaľ klubovým autobusom do Prešova.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tunisania z Tatrana majú problémy. Jeden sa nevie dostať do EÚ, druhý von