Hašek čaká na ponuky, inak ukončí kariéru

Dominik Hašek
Dominik Hašek (Autor: idnes.cz)
Tomáš Prokop|22. mar 2012 o 19:40

Olympijský víťaz z Nagana a jeden z najlepších brankárov v histórii čaká na ponuku. Rád by si zachytal ešte aj v 47 rokoch.

Agentúrnu správu sme o 20:39 nahradili autorským článkom.

ROKYTNICE NAD JIZEROU. Dominik Hašek sa rozhodol po minulej sezóne v drese Spartaka Moskva, že si dá rok pauzu. Odmietal však reči o tom, že opäť končí kariéru. Ešte v januári sa objavili v českých médiách správy, že brankárska legenda má ponuky a chystá sa na návrat.

Ten je však podľa posledných informácií otázny. Hašek povedal agentúre ČTK, že ak nedostane konkrétnu ponuku do konca júna, s hokejom definitívne skončí.

„Pokiaľ nedostanem ponuku, o akej mám predstavu, koncom mája alebo v júni, skončím. Síce to nechcem, ale som na túto alternatívu pripravený.“

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Detroitom má naďalej chuť na profe〜sionálny hokej. Neodrádza ho ani vek. V januári oslávil 47. narodeniny. Stále sa však udržuje vo veľmi dobrej forme. Denne behá, lyžuje a zlepšuje si kondíciu.

„Každý deň niečo robím. Hrám futbal, behám, lyžujem či bicyklujem. Nemôžem hovoriť o forme, ale chcem byť v kondícii, keby sa môj sen o ponuke splnil.“

Hašek nechcel konkretizovať, či sa mu niečo črtá, keď dodal, že viac bude vedieť až po konci sezóny, keď si sadnú s agentom. Skúsený brankár sa pred časom vyjadril, že nechce chytať v Česku a rozmýšľa hlavne nad KHL.

Olympijský víťaz z Nagana odchytal v kontinentálnej lige sezónu v predminulej sezóne za Spartak Moskva. Ročník predtým vychytal Pardubiciam titul v českej extralige, v ktorej debutoval ešte v roku 1981.

Nachádzate sa tu:
Domov