Hantuchová v Toronte do 2. kola, Cibulková skrečovala

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: TASR)
TASR|9. aug 2011 o 22:28

V dueli o postup do osemfinále nastúpi Hantuchová proti Španielke Marii Jose Martinezovej Sanchezovej. Ďalšia Slovenka Cubulková, rovnako ako Belgičanka Clijstersová svoje zápasy vzdali.


TORONTO. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na prestížnom turnaji WTA v kanadskom Toronte (dotácia 2 milióny dolárov).

V úvodnom kole si poradila s Argentínčankou Giselou Dulkovou za 82 minút v dvoch setoch 6:3, 6:4 a upravila vzájomnú bilanciu s Juhoameričankou už na 5:1. Zápas sa začal so štvorhodinovým oneskorením pre dážď.

V dueli o postup do osemfinále nastúpi Hantuchová v stredu proti Španielke Marii Jose Martinezovej Sanchezovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:1, v januári s ňou prehrala na turnaji v austrálskom Sydney.

Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Toronte už teraz istú prémiu 10.575 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA. Minulý týždeň v kalifornskom Carlsbade postúpila do štvrťfinále, v ktorom tesne prehrala v neskoršou šampiónkou Poľkou Agnieszkou Radwanskou.

Cibulková pre problémy s brušným svalstvom duel vzdala

Dominika Cibulková pre opätovné problémy s brušným svalom skrečovala svoj zápas 1. kola proti českej kvalifikantke Ivete Benešovej za stavu 5:7, 6:4 a 3:1 v treťom sete. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana sa zranila pred 12 dňami na podujatí v Stanforde, kde nemohla nastúpiť na semifinále proti Francúzke Marion Bartoliovej.

Minulý týždeň sa Cibulková odhlásila z turnaja v Carlsbade. "V utorňajšom dueli s Benešovou v Toronte som s pribúdajúcimi minútami začala zasa cítiť zranenie brušného svalu. Asi som môj návrat na dvorce uponáhľala a ešte bolo príliš skoro na súťažný zápas."

"Na začiatku tretieho setu som preto po stupňujúcich sa bolestiach stretnutie radšej hneď skrečovala, aby sa môj zdravotný stav ešte nezhoršil a neprišla som tak o ďalšie turnaje zámorskej série," povedala pre TASR Cibulková, ktorá by sa mala na budúci týždeň predstaviť na ďalšom dvojmiliónovom turnaji v Cincinnati. Potom ju čaká New Haven a záverečný grandslam roka US Open.

Cibulková začala proti Benešovej dobre a po brejku v ôsmom geme viedla 5:3. Češka však potom získala šesť hier v rade, prvý set sa stal jej korisťou a na začiatku druhého si vybudovala náskok 2:0.

Cibulková zabojovala, druhé dejstvo otočila vo svoj prospech a v treťom po rýchlom brejku odskočila Benešovej na 3:1. Pre bolesti na ľavej strane brušného svalstva však nemohla pokračovať v zápase. Benešová sa tak vo vzájomnej bilancii ujala vedenia 2:1, v stredu v 2. kole nastúpi proti Srbke Ane Ivanovičovej. Cibulková si z Toronta odnáša prémiu 5500 dolárov a 1 bod do svetového rebríčka WTA.

Clijstersovú rovnako vyradilo brušné svalstvo

Brušný sval v Toronte zradil aj Belgičanku Kim Clijstersovú, ktorá skrečovala zápas 2. kola proti čínskej kvalifikantke Ťie Čeng za stavu 6:3, 1:2 v druhom sete.

Clijstersovej zranenie môže ohroziť jej účasť na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open, kde bude svetová dvojka obhajovať titul.

"Po zápase s Ťie Čeng som sa v dejisku turnaja podrobila vyšetreniu ultrazvukom, ktoré ukázalo, že prišlo k čiastočnému natrhnutiu brušného svalu s drobným krvácaním. Do začiatku US Open zostávajú ešte takmer tri týždne. Pevne verím, že dovtedy sa dám zdravotne úplne do poriadku," povedala Clijstersová pre akreditované médiá.

dvojhra - 1. kolo:

Daniela Hantuchová (SR) - Gisela Dulková (Arg.) 6:3, 6:4

Iveta Benešová (ČR) - Dominika Cibulková (SR-16) 7:5, 4:6, 1:3, skreč - Cibulková odstúpila pre obnovené zranenie ľavej strany brušného svalstva

Andrea Petkovicová (Nem.-11) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:2, 6:2

Flavia Pennettová (Tal.) - Maria Kirilenková (Rus.) 6:3, 6:1

Roberta Vinciová (Tal.) - Yanina Wikmayerová (Belg.) 6:4, 6:2

Šuaj Pcheng (Čína) - Lourdes Domínguezová-Linová (Šp.) 6:1, 7:5

Ana Ivanovičová (Srb.) - Šuaj Čang (Čína) 6:1, 6:1

Bojana Jovanovská (Srb.) - Jelena Dokičová (Aus.) 2:0, skreč - Dokičová odstúpila

Anabel Medinová-Garriguesová (Šp.) - Sara Erraniová (Tal.) 7:5, 6:1

Agnieszka Radwanská (Poľ.-13) - Jelena Vesninová (Rus.) 6:4, 6:1

Stéphanie Duboisová (Kan.) - Kathrin Wörleová (Nem.) 7:6 (4), 6:1

Aleksandra Wozniaková (Kan.) - Šahar Peer (Izr.) 6:1, 6:0

Petra Martičová (Chor.) - Lucie Hradecká (ČR) 1:6, 6:4, 6:4

Serena Williamsová (USA) - Aľona Bondarenková (Ukr.) 6:0, 6:3

2. kolo:

Ťie Čeng (Čína) - Kim Clijstersová (Belg.-2) 3:6, 2:1, skreč - Clijstersová odstúpila pre zranenie brušného svalstva

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová v Toronte do 2. kola, Cibulková skrečovala