Hantuchová si dá zarámovať štatistiku

SITA|26. jún 2007 o 17:45

LONDÝN 26. júna (SITA) - Slovenská tenisová jednotka Daniela Hantuchová po utorňajšom jednoznačnom víťazstve za 40 minút 6:0, 6:1 nad 15-ročnou držiteľkou voľnej karty Ruskou Anastasiou Pavľučenkovou ...

LONDÝN 26. júna (SITA) - Slovenská tenisová jednotka Daniela Hantuchová po utorňajšom jednoznačnom víťazstve za 40 minút 6:0, 6:1 nad 15-ročnou držiteľkou voľnej karty Ruskou Anastasiou Pavľučenkovou v 1. kole dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny, 121. ročníku majstrovstiev Anglicka na trávnatých dvorcoch v londýnskom Wimbledone (celková dotácia 11 282 710 libier), pre internetovú stránku Slovenského tenisového zväzu nadšene vyhlásila: "Taká rýchla výhra človeka vždy poteší. Dôležité bolo zobrať zápas do vlastných rúk. Štatistiku s tromi chybami a dvadsiatimi víťaznými údermi si dám zarámovať. Hrala som uvoľnene, nechcela som tlačiť zbytočne, snažila som sa byť trpezlivá a hrať múdro. Medzi ženským a juniorským tenisom je veľký rozdiel. Takýto vstup do Wimbledonu bol ideálny. Keď hrám dobre aj na iných povrchoch, je moja hra na tráve ešte lepšia."

Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka, v All England Lawn Tennis and Croquet Clube desiata nasadená, sa po hladkom zdolaní líderky svetového rebríčka junioriek podľa ITF stretne s ďalšou Ruskou Jelenou Lichovcevovou. Nad touto 31-ročnou rodáčkou z kazašskej Alma-Aty, 50. hráčkou v rebríčku WTA Tour (15. priečka v októbri 1999), síce vedie 2:1, ale prehrala ostatný zápas, jediný na tráve, a to vlani v 1. kole v anglickom Eastbourne (4:6, 6:7 /3/). Lichovcevová v utorok vyradila Talianku Mariu Elenu Camerinovú 3:6, 6:1, 7:5.

Hantuchová sa na adrese SW19 Church Road v britskej metropole predstaví aj vo štvorhre po boku Srbky Any Ivanovičovej, ktorú minulý štvrtok zdolala vo štvrťfinále dvojhry na turnaji v holandskom Hertogenboschi a čoskoro by jej mala opäť čeliť v rámci košického duelu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie 2008 (hrá sa 14. - 15. júla). "Už dávno sme si povedali, že si raz spolu zahráme. O miešanú štvorhru som však záujem nemala, hoci som dostala niekoľko ponúk od hráčov z najlepšej desiatky deblového rebríčka. Napríklad americkí bratia Bryanovci ma už dlhšie oslovujú, aby som si s nimi zahrala," prezradila D. Hantuchová, 29. v deblovom renkingu a držiteľka všetkých štyroch titulov v mixe z podujatí "veľkej štvorky". Wimbledon vyhrala už v roku 2001 spolu s Čechom Leošom Friedlom.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová si dá zarámovať štatistiku