Hantuchová prehrala vo štvrťfinále v Quebecu

(Autor: TASR)
TASR|16. sep 2011 o 22:24

Daniela Hantuchová prehrala na kanadskom turnaji s Marine Erakovičovou nečakane hladko vo dvoch setoch.

QUEBEC. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v kanadskom Quebecu (dotácia 220.000 dolárov). Ako nasadená jednotka podľahla Novozélanďanke Marine Erakovičovej za 1:43 h v dvoch setoch 4:6 a 4:6.

Reprezentantka oceánskej krajiny odplatila zverenke Mateja Liptáka prehru z 2. kola tohtoročného Wimbledonu. V semifinále nastúpi proti tretej nasadenej Rakúšanke Tamire Paszekovej. Hantuchová si z Quebecu odnáša prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Erakovičovou a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Novozélanďanka však vyrovnala na 2:2 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 4:4 opäť prelomila súperkin servis a pri vlastnom podaní premenila v poradí druhý setbal.

O osude druhého dejstva opäť rozhodol deviaty gem, v ktorom Hantuchová neudržala vlastný servis. Za stavu 5:4 premenila Erakovičová hneď prvý mečbal.

"Z výsledku som sklamaná. S turnajom sa lúčim, ale aj napriek prehre som na ňom prežila skvelý týždeň. O rok by som sa chcela vrátiť a dostať sa oveľa ďalej. Dnes som jednoducho nemala svoj deň. Teraz si konečne trocha oddýchnem. Vrátim sa do Monte Carla a po pár dňoch voľna sa začnem pripravovať na ďalšie turnaje. Musím si trocha doliečiť nohu i rameno. Blíži sa koniec sezóny a ja už začínam rozmýšľať o voľne. Bolo to skutočne dlhé leto," uviedla na webe WTA Hantuchová.

Dominika Cibulková tak aj po turnaji v Quebecu zostane slovenskou jednotkou, Hantuchová potrebovala na návrat na post najvyššie postavenej hráčky spod Tatier získať v Kanade titul.

Dvojhra - štvrťfinále:

Marina Erakovičová (N. Zél.) - Daniela HANTUCHOVÁ (1-SR) 6:4, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala vo štvrťfinále v Quebecu