Hantuchová prehrala v Sofii s Vinciovou

TASR|30. okt 2012 o 16:18

Slovenskej tenistke Daniele Hantuchovej nevyšiel vstup do "malých" MS WTA Tour v Sofii (dotácia 750.000 dolárov).

SOFIA. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa prehrala v otváracom dueli turnaja ako nasadená sedmička so štvorkou "pavúka" Taliankou Robertou Vinciovou hladko v dvoch setoch 1:6 a 2:6.

Hantuchová si tak skomplikovala šance na postup do semifinále. Vo večernom zápase skupiny s označením SERDIKA nastúpia proti sebe nasadená jednotka Dánka Caroline Wozniacka a Su-Wei Hsieh z Taiwanu.

Hantuchová nezachytila úvod stretnutia s Vinciovou, keď dvakrát stratila podanie a Talianka si vybudovala náskok 5:0. Slovenka síce následne odvrátila hrozbu "kanára", no Vinciová pri vlastnom servise spečatila zisk prvého setu.

Rodáčka z Taranta ťažila z výborného pohybu po dvorci, účinne využívala slajzované bekhendy i stopbaly a nedovolila Hantuchovej dostať sa do správneho rytmu. V druhom dejstve svetová deblová jednotka po dvoch brejkoch odskočila Hantuchovej na 5:1 a zápas dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila vďaka esu hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so Slovenkou na 3:2.

Hantuchová sa kvalifikovala do Sofie vďaka februárovej úspešnej obhajobe titulu na turnaji série International v thajskej Pattayi. Pre bývalú svetovú päťku je to tretia účasť v rade na "malých MS". Prvé tri ročníky podujatia sa uskutočnili na indonézskom ostrove Bali.

Vlani skončila Hantuchová v 1. kole na rakete Nemky Sabine Lisickej, predvlani postúpila do semifinále. V úvodnom ročníku turnaja sa predstavila Hantuchovej kolegyňa z fedcupovej reprezentácie Magdaléna Rybáriková, ktorá nepostúpila zo základnej skupiny.

Vo večernom zápase skupiny s označením SERDIKA zdolala nasadená jednotka Dánka Caroline Wozniacka turnajovú päťku Su-Wei Hsieh z Taiwanu za 61 minút 6:2 a 6:2. V úvodnom dueli skupiny SREDEC zvíťazila domáca Bulharka Cvetana Pironkovová nad Číňankou Ťie Čeng v troch setoch 2:6, 6:4 a 7:6 (4).

skupina SERDIKA:

Roberta Vinciová (4-Tal.) - Daniela HANTUCHOVÁ (7-SR) 6:1, 6:2

Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Su-Wei Hsieh (5-Taiw.) 6:2, 6:2

skupina SREDEC:

Cvetana Pironkovová (8-Bul.) - Ťie Čeng (6-Čína) 2:6, 6:4, 7:6 (4)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala v Sofii s Vinciovou