Hantuchová prehrala v osemfinále dvojhry v Madride s Kanepiovou

(Autor: SITA/AP)
TASR|9. máj 2013 o 19:33

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Madride.

MADRID. Držiteľka voľnej karty podľahla Estónke Kai Kanepiovej za 1:49 h v dvoch setoch 3:6 a 4:6. Zverenka trénera Eduarda Nicolasa napriek prehre dosiahla v španielskej metropole svoj doposiaľ najlepší výsledok. V 2. kole po prvý raz v kariére zdolala svetovú osmičku Češku Petru Kvitovú, na úvod si poradila so semifinalistkou Australian Open Američankou Sloane Stephensovou. Z Madridu si vďaka postupu medzi elitnú šestnástku odnáša prémiu 39.000 eur a 140 bodov do svetového rebríčka WTA.

Kanepiová v úvodnom sete duelu s Hantuchovou ťažila z kvalitného prvého podania a skvelého obojručného bekhendu. Za stavu 4:3 Estónka prelomila servis Slovenky a v ďalšom geme vďaka esu využila hneď prvý setbal. Na začiatku druhého dejstva sa Kanepiová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Hantuchová však nezložila zbrane a šnúrou troch gemov otočila na 3:2. Kanepiová následne požiadala o medical time out a nechala si ošetriť pravý stehenný sval.

Po návrate na dvorec mala Hantuchová dva brejkbaly, nevyužila ich však a v ďalšom geme stratila servis. Slovenka si potom vyžiadala lekársku prestávku, no už sa jej nepodarilo vynútiť tretí set. Kanepiová premenila po víťaznom forhende za stavu 5:4 hneď prvý mečbal a skorigovala vzájomnú bilanciu s Hantuchovou na 2:3. V piatkovom štvrťfinále ju čaká druhá nasadená Ruska Maria Šarapovová.

dvojhra - osemfinále:

Kaia Kanepiová (Est.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala v osemfinále dvojhry v Madride s Kanepiovou