Hantuchová pred súbojom so Srbskom: Bude to skvelý zápas

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: SITA)
SITA|8. apr 2011 o 12:01

Daniela Hantuchová dostala vo februári tohto roka repliku víťaznej trofeje z Pohára federácie z roku 2002. Už o týždeň čaká Slovenky duel so Srbskom.

BRATISLAVA. Slovenskej tenistke Daniele Hantuchovej pribudla tento rok do zbierky trofej z Pohára federácie.

"Po všetkých tých rokoch sme dostali repliku. Bolo veľmi pekné, že sme sa na tej slávnosti stretli všetky členky tímu, ktorý zvíťazil v sezóne 2002. Oživilo nám to spomienky na tie nádherné časy v Španielsku. Veľa to znamenalo pre každú z nás i celú krajinu, ktorá patrí k menším a o to viac môže byť hrdá na úspechy tenistov v tímových súťažiach - Fed Cup, trikrát Hopman Cup, Svetový pohár tímov. Okrem Davis Cupu povyhrávali Slováci všetko, a aj v ňom boli vo finále," pripomenula 27-ročná popradská rodáčka Hantuchová pre oficiálnu internetovú stránku Fed Cupu.

V súvislosti s budúcotýždňovým bratislavským duelom proti Srbkám o svetovú skupinu 2012 vyhlásila: "Bude to skvelý zápas a zároveň veľmi náročný. Už sa nevieme dočkať. Vlani sme ich zdolali v Belehrade a tentoraz budeme mať výhodu domáceho prostredia. Publikum bude na našej strane, určite nám to veľmi pomôže."

Srbská tenistka Jelena Jankovičová rovnako ako vlani pred zápasom so Slovenkami o svetovú skupinu Pohára federácie postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji v Charlestone. Tentoraz sa medzi najlepšími ôsmimi na zelenej antuke v lokalite Daniel Island nestretne s Danielou Hantuchovou, ale jej nečakanou premožiteľkou, domácou Christinou McHalovou.

Po vlastnom triumfe nad Juhoafričankou Chanelle Scheepersovou 6:2, 6:2 bývalá líderka svetového rebríčka Jankovičová pre internetovú stránku Tenisovej asociácie žien povedala: "Odohrala som značne dobrý zápas. Bolo tam zopár náročných i zaujímavých fiftínov, počas ktorých som sa dosť nakĺzala a musela vrátiť veľa úderov. Snažím sa prispôsobiť môj pohyb antuke a myslím si, že sa mi to solídne darí. Lepší sa to."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Hantuchová pred súbojom so Srbskom: Bude to skvelý zápas