Hantuchová postupuje v Australian Open

Daniela Hantuchová si poradila v prvom kole Australian Open s domácou Casey Dellacquovou.
Daniela Hantuchová si poradila v prvom kole Australian Open s domácou Casey Dellacquovou. (Autor: SITA AP)
SITA|19. jan 2009 o 11:51

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová úspešne odštartovala náročnú obhajobu semifinále na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne.

MELBOURNE. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová úspešne odštartovala náročnú obhajobu semifinále na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne (dotácia 23,14 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion). Nasadená devätnástka si v pondelkovom súboji večerného programu v hlavnej melbournskej Aréne Roda Lavera poradila s domácou Casey Dellacquovou 7:6 (11), 6:4. Víťazka využila v súboji, ktorý trval 118 minút, tretí mečbal, hoci za stavu 5:4 v druhom sete pri rozhodujúcom podaní na víťazstvo prehrávala už 0:40 a čelila teda trom brejkbalom na 5:5. Súperkou Hantuchovej v 2. kole bude Francúzka Mathilde Johanssonová.

Slovenský tenis má v 2. kole dvojhry na otvorených majstrovstvách Austrálie už dvoch hráčov. Ešte pred Hantuchovou si postup vybojoval v mužskom singli úspešný kvalifikant Dominik Hrbatý.

V súboji minuloročnej semifinalistky s osemfinalistkou z Melbourne Parku mala 25-ročná Slovenka (21. v rebríčku WTA Tour) najmä v prvom sete so svojou súperkou veľké problémy, ale napokon v tesnom tajbrejku zlomila jej odpor. Dellacquová (57.) podporovaná domácimi fanúšikmi nemala čo stratiť a v určitých momentoch dokázala zahrať svetové údery. S 23-ročnou rodáčkou z Perthu Dellacquovou mala v tomto roku tú česť už aj slovenská jednotka Dominika Cibulková, ktorá ju zdolala práve v jej rodnom meste v rámci súboja Hopmanovho pohára 7:5, 6:2.

"Spočiatku som sa trochu trápila s úderovou istotou. Potrebovala som hrať hlbšie do dvorca a agresívnejšie. K nevyužitým možnostiam na konci zápasu musím pripomenúť, že každý chce byť v šatni tak rýchlo ako sa len dá, ale po nevyužitých príležitostiach musíte na ne hneď zabudnúť a pokúšať sa napraviť to. Do ďalších zápasov musím zagresívniť svoju hru. Chcem vyzdvihnúť férovosť miestnych fanúšikov, ktorí povzbudzovali domácu hráčku, ale necítila som sa na dvorci nepríjemne. Možno som v závere pôsobila už aj trochu unavene. Musím teraz dobre zrelaxovať a pripraviť sa na ďalší zápas," uviedla v prvej reakcii pre Eurosport D. Hantuchová.

Dvojhra žien - 1. kolo:

Daniela Hantuchová (19-SR) - Casey Dellacquová (Austr.) 7:6 (11), 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postupuje v Australian Open