Hantuchová postúpila v Birminghame už do semifinále

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR)
TASR|10. jún 2011 o 13:50

Daniela Hantuchová postúpila už do tretieho singlového semifinále v tomto roku. Za postup do birminghamského semifinále má istotu 130 bodov do svetového rebríčka.

BIGMINGHAM. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA na tráve v anglickom Birminghame (dotácia 220.000 USD). Vo štvrťfinále ako nasadená štvorka zdolala Američanku Alison Riskeovú za 92 minút v dvoch setoch 6:2 a 6:4.

V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti druhej nasadenej Srbke Ane Ivanovičovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 1:4, jediné víťazstvo však zaznamenala práve na trávnatom povrchu - v roku 2007 v holandskom Hertogenboschi.

Hantuchová má už teraz istú prémiu 10.000 amerických dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA. Pre zverenku trénera Mateja Liptáka je turnaj AEGON Classic súčasťou prípravy na prestížny Wimbledon.

Hantuchová v Birminghame vyrovnala svoje doterajšie maximum z roku 2001 a postúpila už do tretieho singlového semifinále v tomto roku. V thajskej Pattayi začiatkom februára zakončila svoju spanilú jazdu ziskom titulu, medzi elitným kvartetom bola aj v máji na antuke vo francúzskom Štrasburgu.

Dvojhra - štvrťfinále:

Daniela HANTUCHOVÁ (4-SR) - Alison Riskeová (USA) 6:2, 6:4

Hantuchová v prvom sete zápasu s Riskeovou rovnako ako v predchádzajúcich dueloch proti Ruske Alle Kudriavcevovej a Rumunke Sorane Cirsteovej ťažila zo skvelého podania, vychádzali jej aj returny.

Po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:1 a v ôsmom geme premenila pri vlastnom podaní hneď prvý setbal. Hantuchová hrala aktívne, neustále tlačila súperku do defenzívy a na jej konto pribúdal jeden víťazný úder za druhým.

Hneď na začiatku druhého setu Slovenka po skvelom bekhendovom obhodení prelomila podanie Riskeovej a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 2:0. Američanka sa v ďalších minútach zmobilizovala, otočila na 4:3 a v ôsmom geme mala k dispozícii dva brejkbaly.

Hantuchová si však podržala podanie, v ďalšej hre súperku brejkla a pri vlastnom servise následne premenila v poradí druhý mečbal. Riskeová tak v Birminghame nenadviaže na vlaňajšie vystúpenie, keď postúpila do semifinále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila v Birminghame už do semifinále