Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji v Ríme

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. máj 2011 o 22:22

Daniela Hantuchová zvíťazila v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji v Ríme nad takisto nenasadenou Bulharkou Cvetanou Pironkovovou za 88 minút presvedčivo 6:4, 6:2.

RÍM. Slovenská tenistka

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová, momentálne 33. vo svetovom rebríčku, dosiahla v prvom dejstve priebežný obrat z 0:1 na 5:1, a hoci nezvládla úvodné podávanie na zisk tejto časti a ani nevyužila setbal na príjme v deviatej hre, v desiatom geme už nezaváhala.

Hneď na začiatku druhého setu si zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka vytvorila náskok 2:0 a definitívne nastolila rozhodnutie brejkovou poistkou na 4:1. Súperka vzala poslednú reálnu nádej na obrat, keď v šiestej hre odvrátila jednu hrozbu straty servisu.

Hantuchová si medzi najlepšími 32 hráčkami v talianskej metropole zmeria sily s úspešnou z duelu medzi Estónkou Kaiou Kanepiovou nasadenou ako štrnástou a domácou držiteľkou voľnej karty Rominou Oprandiovou. Už teraz má v areáli Foro Italico záruku 70 bodov do renkingu a šeku na 10 575 USD.

O päť rokov od Hantuchovej mladšia Pironkovová figuruje na 36. pozícii v hodnotení a išlo o prvý vzájomný súboj. Bulharka vlani veľmi príjemne prekvapila prienikom do wimbledonského semifinále, ale odvtedy sa márne pokúša nadviazať na tento prenikavý výsledok.

Bývalá päťka systému Hantuchová hrá v Ríme jubilejný 10. raz a zatiaľ je jej miestnym maximom semifinále zo sezóny 2007. Vlani v 2. kole nestačila na hostiteľku Francescu Schiavoneovú, neskoršiu šampiónku z parížskeho grandslamového Roland Garros.

Dvojhra - 1. kolo WTA Tour Internazionali BNL d´Italia v Ríme (Premier 5, dotácia 2 milióny USD, antuka vonku):

Daniela Hantuchová (SR) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 6:4, 6:2 za 88 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji v Ríme