Hantuchová je vo Wimbledone v 3. kole dvojhry

(Autor: TASR)
TASR|22. jún 2011 o 21:54

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Daniela Hantuchová v dueli o postup do osemfinále nastúpi v piatok proti štvrtej nasadenej Bieloruske Victorii Azarenkovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 2:0.

WIMBLEDON. Ako nasadená dvadsaťpäťka na tráve All England Clubu v druhom kole zdolala Novozélanďanku Marinu Erakovičovú hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:1.

V dueli o postup do osemfinále nastúpi v piatok proti štvrtej nasadenej Bieloruske Victorii Azarenkovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 2:0. Vo februári ju zdolala na turnaji v katarskej Dauhe. Zverenka trénera Mateja Liptáka má vo Wimbledone už teraz istú prémiu 34.375 libier a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchová nastúpila na duel proti Erakovičovej deň po náročnom vyše triapolhodinovom úvodnom zápase proti ruskej kvalifikantke Vitalii Djačenkovej. Obe hráčky si držali svoje podanie až do ôsmeho gemu, keď sa Hantuchovej podaril brejk na 5:3. Erakovičová viedla v ďalšej hre pri podaní Slovenky 30:0, no Hantuchová potom získala štyri loptičky za sebou a prvý set sa stal jej korisťou. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii slovenskej jednotky, ktorá si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a v siedmom geme premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

Hantuchová na trávnatých turnajoch pred Wimbledonom naznačila skvelú formu. V Birminghame postúpila až do finále. V Eastbourne utrpela v semifinále proti Češke Petre Kvitovej zranenie brušného svalstva a za stavu 6:7 (9) a 2:4 musela zápas skrečovať. Nad jej účasťou na treťom podujatí veľkej štvorky visel otáznik, liečba pomocu laseru však zabrala a tak Hantuchová mohla hrať na svojom najobľúbenejšom grandslamovom turnaji. Proti Djačenkovej bola v tajbrejku druhého setu dve loptičky od prehry, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj.

Staronová slovenská jednotka Hantuchová sa predstaví aj vo štvorhre po boku Poľky Agnieszky Radwanskej, s ktorou v apríli získala deblovú trofej v Miami. Pôvodný plán na štart v mixe s Michalom Mertiňákom v rámci prípravy na londýnske OH 2012 zhatilo krajanovo zranenie chrbtice.

Hantuchová po hladkom postupe do 3. kola žiarila spokojnosťou. "Odohrala som super zápas. Po včerajšom maratóne som nevedela, čo môžem od dnešného duelu očakávať, no rýchlo som stihla zregenerovať. Kondične som sa na dvorci cítila veľmi dobre. Začiatok bol vyrovnaný, no akonáhle som ju brejkla a získala úvodný set, už som na dvorci dominovala. Hrala som sebavedome a predovšetkým vo výmenách som mala narvch. Počas celého zápasu mi vychádzalo podanie. Začalo sa pomaly stmievať, preto som som to chcela čím skôr ukončiť. Som rada, že sa mi to podarilo," povedala pre TASR Hantuchová.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (25-SR) - Marina Erakovičová (N.Zél.) 6:3, 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová je vo Wimbledone v 3. kole dvojhry