Hantuchová je v osemfinále štvorhry Roland Garros

TASR|28. máj 2009 o 12:34

Magdaléna Rybáriková naopak neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková (53. v rebríčku WTA) neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Na parížskej antuke na dvorci Susanne Lenglenovej prehrala s nasadenou päťkou Srbkou Jelenou Jankovičovou za 82 minút hladko v dvoch setoch 1:6 a 2:6. Rybáriková v zápase proti bývalej svetovej jednotke doplatila na príliš veľký počet nevynútených chýb a nízku percentuálnu úspešnosť prvého podania.

Zverenka trénera Mojmíra Mihala napriek prehre vo francúzskej metropole vyrovnala svoje vlaňajšie maximum, keď postúpila do hlavnej súťaže z kvalifikácie. Z Paríža si odnáša šek na 24.500 eur. Posledným slovenským želiezkom v singli zostala Dominika Cibulková, ktorá v piatok v 3. kole nastúpi proti Argentínčanke Gisele Dulkovej. Daniela Hantuchová skončila hneď v 1. kole na rakete Francúzky Virginie Razzanovej.

Rybárikovej vôbec nevyšiel úvod zápasu s Jankovičovou, keď dvakrát stratila vlastné podanie a Srbka si po potvrdení brejkov vybudovala náskok 4:0. Slovenka sa snažila meniť rytmus hry, no loptičky z jej rakety končili buď v sieti alebo za základnou čiarou. V piatom geme Rybáriková odvrátila dva brejkbaly i hrozbu "kanára". Po ukážkovom stopbale a následnom voleji znížila na 1:4, no v siedmej hre ju opäť nepodržal servis a Jankovičová po forhendovom obhodení získala prvý set za 28 minút vo svoj prospech.

Na začiatku druhého dejstva Rybáriková prelomila Jankovičovej podanie, Srbka však hneď vzápätí kontrovala rebrejkom a dostala sa opäť na koňa. Po ďalšom brejku vo štvrtom geme odskočila Rybárikovej na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila Jankovičová pri podaní súperky v poradí druhý mečbal. Rybárikovej grandslamovým maximom zostáva 3. kolo z vlaňajšieho US Open na dvorcoch vo Flushing Meadows.

Magdaléna Rybáriková: "Ráno som mala stuhnuté svaly i chrbát ešte z toho predchádzajúceho zápasu, nebola som vo svojej koži, pociťovala som nervozitu. Neverila som si na takúto súperku - akosi bolo vo mne, že si nemám prečo. Asi to vyplynulo aj z vedomia, že som toho v ostatnom období nenatrénovala toľko, aby som takúto hráčku mohla zdolať. Nedokázala som sa zbaviť takýchto myšlienok. V prvom sete som mala nejaké záblesky, ale inak nič extra. Druhý bol z mojej strany o dosť lepší. Dostala som sa k brejkbalom, boli tam dobré výmeny, to však na hráčku Jankovičovej kvalít nestačí. Zvláštne - stretnutie trvalo hodinu dvadsať a ja som úplne unavená. Aj som vydržala v nejakom dlhšom fiftíne, ale v nasledujúcom som už nevládala. Keď človek nemá sily, horšie aj servuje. Navyše, tento kurt je pomalší od iných a lopty na ňom ťažšie, čo viac vyhovovalo Srbke. Zahrala solídne a ja som nepredviedla nejaký svetlý výkon."

Hantuchová so Sugijamovou postúpili

Daniela Hantuchová si po neúspechu vo dvojhre vylepšuje chuť na Roland Garros v Paríži aspoň v deblovej súťaži. Spoločne s japonskou partnerkou Ai Sugijamovou sa tam prebojovala už do osemfinále. Siedmy nasadený slovensko-japonský pár zdolal vo štvrtkovom súboji 2. kola menej skúsené rusko-španielske duo Jekaterina Makarovová - Arantxa Parrová-Santonjová za 65 minút hladko 6:2, 6:2. Súperkami Hantuchovej so Sugijamovou v súboji o postup do štvrťfinále budú nebezpečné deviate nasadené Ázijčanky Hsieh Su-wei z Taiwanu a Šuai Peng z Číny. Práve táto dvojica bola nad sily Hantuchovej so Sugijamovou vo finále na nedávnom turnaji WTA Tour v Ríme. Hantuchovej deblovým maximom na Roland Garros je finále z roku 2006. Bolo to rovnako po boku Sugijamovej.

Igor Zelenay sa prebojoval do 2. kola štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Spoločne s Čechom Jaroslavom Levinským v úvodnom kole vyradili jedenásty nasadený juhoafrický pár Jeff Coetzee, Jordan Kerr v troch setoch 1:6, 6:4 a 6:1. Zelenay s Levinským prehrávali v druhom dejstve už 2:4 a 0:30, no podarilo sa im otočiť nepriaznivý vývoj, rozhodujúci set bol už jasne v ich réžii.

muži - štvorhra - 1. kolo:

Jaroslav Levinský, Igor ZELENAY (ČR/SR) - Jeff Coetzee, Jordan Kerr (11/JAR) 1:6, 6:4, 6:1

Štvorhra žien - 2. kolo:

Daniela Hantuchová, Ai Sugijamová (7-SR/Jap.) - Jekaterina Makarovová, Arantxa Parrová-Santonjová (Rus./Šp.) 6:2, 6:2

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Jelena Jankovičová (5-Srb.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:1, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová je v osemfinále štvorhry Roland Garros