Hantuchová: Bola to pekná sezóna

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. nov 2011 o 17:10

Bývalá svetová päťka pripustila, že pre budúci rok je obrovskou výzvou aj olympijský turnaj.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová hodnotí sezónu 2011 ako úspešnú, negatívne ju však ovplyvnili jej zdravotné problémy.

"Po toľkých rokoch na okruhu je normálne, že všetko je opotrebované. Snažím sa vyhnúť operácii ramena, ktorú mi odporúčalo už mnoho lekárov, pre mňa je však neakceptovateľné vypadnúť na šesť mesiacov z hry. Mám problém aj s pätou a pravdupovediac, neviem, čo mám riešiť skôr. Skúšame rôzne terapie," povedala 24. hráčka sveta na piatkovom stretnutí s novinármi.

Hantuchová: Mala som byť vyššie

Držiteľka kariérneho grandslamu v súťaži miešanej štvorhry v tejto sezóne zaznamenala vo dvojhre triumf na turnaji WTA v Pattayi, neuspela vo finále v Birminghame a dvakrát sa prebojovala do semifinále (Štrasburg a Eastbourne). Po boku Poľky Agnieszky Radwanskej uspela v súťaži štvorhry v Miami.

Napriek uvedenému výpočtu úspechov nie je presvedčená, že jej výkony sa spravodlivo odrazili na rebríčkovom postavení.

"Tento rok sa moja hra až natoľko neodrazila v renkingu, mala by som byť vyššie. Možno by sa to podarilo, keby som vyhrala jeden - dva zápasy, ktoré mi nevyšli, a prípadne by sa mi podarilo uspieť na nejakom turnaji."

Zranenia ju pribrzdili

Hantuchová predpokladá, že zdravotné problémy v závere sezóny znížili jej výkonnosť o 60 - 70 percent. "Po Wimbledone to už bolo veľmi zlé, ak som nebrala protizápalové lieky, nemohla som na tréningu ani servovať. Pre budúcu sezónu si upravím program, podľa súčasného systému sa neoplatí hrať 25 turnajov. Budem sa snažiť, aby sa moja forma stupňovala na tých najdôležitejších podujatiach. Chcem, aby to malo väčší efekt."

Bývalá svetová päťka pripustila, že pre budúci rok je obrovskou výzvou aj olympijský turnaj, ktorý sa uskutoční v priestoroch londýnskeho All England Clubu, tradičného dejiska Wimbledonu.

Daniela Hantuchová zatiaľ nevie, kedy ukončí aktívnu kariéru a hoci sa vraj nerozhodla pre svoje budúce povolanie, čo - to naznačila: "Začala som študovať manažment. Nie je to vôbec jednoduché, tenis je v tomto ohľade ľahší."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová: Bola to pekná sezóna