Hantuchová ako jediná Slovenka postúpila na US Open do 3. kola

Victoria Duvalová má 17 rokov.
Victoria Duvalová má 17 rokov. (Autor: SITA/AP)
SITA|30. aug 2013 o 07:03

Hantuchová vyradila Američankou Duvalovú, ktorá predtým prešla cez nasadenú Stosurovú.

NEW YORK. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová siedmy raz v kariére postúpila do 3. kola dvojhry žien na US Open v New Yorku.

Je jediným tenistom zo Slovenska, ktorému sa to tento rok v USA podarilo. V 1. kole vypadli Rybáriková, Cibulková i Čepelová, v druhom Schmiedlová. Všetci slovenskí muži skončili v 1. kole.

Hantuchovú prekvapili Slováci v hľadisku

V 2. kole zvíťazila nad domácou Victoriou Duvalovou v ich prvom vzájomnom dueli za 72 minút presvedčivo 6:2 a 6:3.

"Bol to náročný zápas najmä v tom, že súperka mala za sebou obecenstvo. Na druhej strane - bola som milo prekvapená slovenskými fanúšikmi, ktorí ma prišli povzbudiť a občas domácich prekričali," povedala Daniela Hantuchová.

"Pravdupovediac som niekedy bola až zaskočená pomalosťou hry súperky, a to najmä jej servisu, občas mi to znepríjemnilo život. Usilovala som sa držať Duvalovú na základnej čiare, lebo keď sa ocitne vo dvorci, je naozaj veľmi nepríjemná."

Tridsaťročná popradská rodáčka Hantuchová si medzi najlepšími 32 tenistkami zmeria sily s 23-ročnou izraelskou kvalifikantkou s ukrajinským pôvodom Juliou Gluškovou. Postupujúca sa v osemfinálovom 4. kole stretne s úspešnou z duelu Petra Kvitová (ČR-7) - Alison Riskeová (USA).

Duvalová: Zoberiem si veľké ponaučenie

Len 17-ročná kvalifikantka s haitskou minulosťou Duvalová figuruje až na 296. priečke vo svetovom rebríčku WTA, ale v utorok v 1. kole šokovala vyradením newyorskej šampiónky z predvlaňajška, Austrálčanky Samanthy Stosurovej nasadenej ako jedenástej 2:1 na sety.

"Podľa mňa okolo toho víťazstva Duvalovej nad Stosurovou urobili zbytočne veľký rozruch. Samozrejme, zahrala v 1. kole skvele, je šikovná a v budúcnosti o nej budeme veľa počuť, teraz to však nebolo treba preháňať," povedala Hantuchová.

"Z dneška si zoberiem veľké ponaučenie. Akosi som sa vôbec nedokázala rozpumpovať a zároveň sa uvoľniť, nebola som v pohode. Daniela zahrala naozaj dobre. Výborne podávala, čo jej určite pomohlo. Úderovo bola veľmi precízna," povedala Duvalová.

"Ešte ma čaká masáž a strečing. Budem rada, keď sa dostanem do postele pred druhou. Veľa toho nenaspím, lebo v piatok hráme štvorhru," dodala Slovenka.

Dvojhra žien - 2. kolo:

Daniela Hantuchová (SR) - Victoria Duvalová (USA) 6:2, 6:3 za 72 minút (32, 40)

Piatkový program slovenských tenistov:

Štvorhra žien - 1. kolo:

Daniela Hantuchová, Martina Hingisová (SR/Švaj.) - Sara Erraniová, Roberta Vinciová (Tal.-1) / tretí zápas na dvorci č. 17 (začiatok približne po 20.30 h SELČ)

Vania Kingová, Magdaléna Rybáriková (USA/SR) - Karolína Plíšková, Donna Vekičová (ČR/Chor.) / prvý zápas na dvorci č. 10 (začiatok o 17.00 h SELČ)

Miešaná štvorhra - 1. kolo:

Janette Husárová, Filip Polášek (SR) - Yasmin Schnacková, Eric Roberson (USA) / štvrtý zápas na dvorci č. 9 (začiatok približne po 21.30 h SELČ)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová ako jediná Slovenka postúpila na US Open do 3. kola