Handzuš bude v prípade výluky hrať za Bystricu

Michal Handzuš.
Michal Handzuš. (Autor: TASR)
SITA|14. sep 2012 o 10:17

Marián Hossa sa ešte nerozhodol, špekuluje sa o Dukle Trenčín či Slovane Bratislava.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejový útočník Michal Handzuš by v prípade dlhšieho lockoutu v NHL začal novú sezónu v Banskej Bystrici, Marián Hossa sa o alternatíve ešte nerozhodol.

Obaja pozorne sledujú rokovania v zámorí o novej kolektívnej zmluve.

V NHL sa hrozba lockoutu priblížila a je otázne, ako dlho bude výluka trvať.

"V prípade výluky zostanem doma a budem sa pripravovať na novú sezónu. Keby k tomu prišlo, v septembri hrať nebudem. Ak by bola aj v októbri, začnem v Banskej Bystrici," uviedol pre HOKEJ.sk Michal Handzuš, ktorý si v súťažnom stretnutí dres tímu spod Urpína obliekol v sezóne 1995/96.

Následne odišiel do Popradu a potom jeho kroky smerovali už do zámoria. Počas lockoutu 2004/05 pôsobil vo Zvolene.

V súvislosti s Mariánom Hossom sa v prípade lockoutu spomína okrem materskej Dukly Trenčín aj Slovan Bratislava, do hry by však mohli vstúpiť aj niektoré ďalšie európske kluby vrátane HC Lev Praha, za ktorý hrá jeho brat Marcel.

O záujme Slovana počul trenčiansky odchovanec len cez médiá.

"Ja sám som o niečom takom s nikým nehovoril. Ak sa stane lockout realitou, budem určite zvažovať svoje možnosti. V tejto chvíli nad tým ale nerozmýšľam a bolo by predčasné hovoriť o tom. Prioritou bude zdravotný stav, potom sa uvidí, čo ďalej," tvrdil pre HOKEJ.sk Marián Hossa, ktorý sleduje výkony kamarátov v Slovane i v HC Lev.

Handzuš i Marián Hossa využili leto na doliečenie zranení z minulej sezóny. Neskorší štart ročníka im preto príde vhod, keďže s prípravou začali z objektívnych dôvodov neskôr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš bude v prípade výluky hrať za Bystricu