Hamšík zatiaľ nepríde, o štarte proti Španielsku sa rozhodne neskôr

Štart Mareka Hamšíka proti Španielsku je neistý.
Štart Mareka Hamšíka proti Španielsku je neistý. (Autor: TASR)
Sportnet|6. okt 2014 o 11:51

Líder národného tímu Marek Hamšík má teploty a berie antibiotiká. Problémy majú aj Španieli, Ramosa trápi lýtko.

SENEC. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák pred dvojzápasom C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Španielsku (9. októbra v Žiline) a Bielorusku (12. októbra v Borisove) zatiaľ nemôže počítať s lídrom tímu Marekom Hamšíkom.

Stredopoliar talianskeho SSC Neapol ochorel po štvrtkovom dueli Európskej ligy na ihrisku Slovana Bratislava. Počas víkendu mal vysoké teploty a bral antibiotiká, neodohral ani nedeľňajší ligový súboj proti AC Turín.

Breznaník už pre zranenie odišiel

Zdravotné problémy má aj Michal Breznaník. Obranca pražskej Sparty prišiel na zraz do Senca so zranením šľachy a lekári v pondelok rozhodli, že jeho účasť v dvojzápase je vylúčená.

"Situácia okolo Mareka je stále otvorená. V pondelok určite nepricestuje, uvidíme ďalej, ako sa bude vyvíjať jeho zdravotný stav. Mužstvo už pre zranenie opustil Michal Breznaník. V priebehu pondelka by sa k tímu mali pripojiť hráči, ktorí mali počas víkendu a najmä nedele klubové povinnosti," informoval hovorca Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný.

Slováci začali boj o finálový turnaj ME vo Francúzsku úspešne, 8. septembra vyhrali v Kyjeve nad Ukrajinou 1:0 gólom Róberta Maka. Španieli zdolali doma Macedónsko 5:1.

Šrtel: Musíme využiť naše zbrane

Tréner Kozák môže opäť rátať so službami Martina Škrtela, ktorý proti Ukrajine nemohol hrať pre trest za minuloročné kvalifikačné vylúčenie v Grécku.

"Už som sa na chalanov veľmi tešil, všetko okolo mužstva mi chýbalo. Za kabínu môžem povedať, že urobíme všetko, aby sme potešili fanúšikov," povedal obranca Liverpoolu.

"Španieli sa po neúspechu na MS snažia mužstvo prebudovať, prišlo dosť nových hráčov, kostra tímu však zostala. Súper bude favoritom, my však urobíme všetko, aby sme mu to znepríjemnili a o nejaké body ho obrali," vyjadril sa Škrtel.

K úspechu by podľa neho mohla viesť cesta cez agresivitu a tvrdosť v osobných súbojoch. "Musíme využiť naše zbrane, odovzdať na ihrisku všetko, bojovať a biť sa o výsledok od prvej do záverečnej minúty. Bude to ťažké, Španielsko má nesmiernu silu. Každý musí odovzdať viac ako sto percent, aby sme mohli pomýšľať na úspech," doplnil Škrtel.

Španieli prídu v stredu

Španielska reprezentácia má zraz v pondelok v Madride, do Žiliny sa presunie v stredu predpoludním. Po súboji so Slovenskom čaká Španielov v nedeľu Luxembursko.

"Čakajú nás dva zápasy, ktoré nebudú ľahké. Slovensko je v skupine jedným z najvážnejších kandidátov na postup," povedal tréner Španielska Vicente del Bosque.

Ramosa trápi lýtko

Aj on zápasí so zdravotnými problémami hráčov. Obranca Realu Madrid Sergio Ramos si ligovom zápase proti Bilbao zranil lýtkový sval, na Slovensko by však mal pricestovať.

"Mám nepríjemné pocity v lýtku, ale chcem byť s tímom," uviedol Ramos. Del Bosque bude čakať na výsledky podrobnejších vyšetrení. "Zatiaľ nie je dôvod na poplach," reagoval.

Kouč Chelsea José Mourinho zase vyslovil pochybnosti o stave kanoniera Diega Costu. "Je v poriadku a hrá vo všetkých zápasoch. Ak by sme mali pocit, že Diego Costa nie je vo vyhovujúcom zdravotnom stave, nevystavovali by sme ho záťaži. Futbalisti vždy prichádzajú na základe vlastného zvolenia a súhlasu lekárov," uviedol Del Bosque.

Nominácia Španielska

Brankári: Kiko Casilla (Espanyol Barcelona), Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United)

Obrancovia: Raúl Albiol (Neapol), César Azpilicueta (Chelsea), Gerard Piqué, Jordi Alba (FC Barcelona), Dani Carvajal, Sergio Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid)

Stredopoliari: Santi Cazorla (Arsenal Londýn), Cesc Fábregas (Chelsea), Andrés Iniesta, Sergio Busquets (FC Barcelona), Ander Iturraspe (Bilbao), Koke, Raúl García (Atlético Madrid), David Silva (Manchester City), Juan Bernat (Bayern Mníchov)

Útočníci: Diego Costa (Chelsea), Paco Alcácer, Rodrigo Moreno (FC Valencia), Pedro Rodríguez (FC Barcelona)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšík zatiaľ nepríde, o štarte proti Španielsku sa rozhodne neskôr