Hamšík letel s tímom do Dublinu, Čech sadol do iného lietadla

Marek Hamšík
Marek Hamšík (Autor: TASR)
Ladislav Harsányi, TASR|31. aug 2011 o 18:41

Futbalová reprezentácia Slovenska sa pripravuje na kvalifikačný zápas o postup na EURO 2012 proti Írsku (2. septembra) už v dejisku zápasu v Dubline.

Futbalová reprezentácia Slovenska sa pripravuje na kvalifikačný zápas o postup na EURO 2012 proti Írsku už v Dubline.

DUBLIN. Zamračené počasie a pätnásť stupňov Celzia vítalo slovenských futbalistov na dublinskom letisku, kde pristáli v stredu krátko pred 16. hodinou miestneho času. Medzi 19 futbalistami nechýbal ani Marek Hamšík, ktorého štart v zápase proti Írsku sa skraja týždňa zdal takmer vylúčený.

„Zranenie sa zlepšuje, trénoval som však len individuálne, uvidíme, aké to bude pri plnej záťaži. Ešte sú do zápasu dva dni. Ak by som nemal byť pripravený na 100 percent, potom to nemá význam siliť. V takýchto zápasoch sa nedá ísť na 70 percent,“ reagoval slovenský kapitán.

Čech odletel do Turecka, ale zápas stihne

Jeho reprezentačný kolega Marek Čech nenasadol do leteckého špeciálu do Dublinu, ale vybral si inú destináciu. Zámerne a s požehnaním trénera Vladimíra Weissa.

„Šiel na zdravotné testy do svojho nového klubu, v stredu večer by už mal byť s nami,“ vysvetlil jeho neprítomnosť tréner reprezentácie. Hráč West Bromwichu prestupuje do tureckého Trabzonsporu.

Vladimír Weiss mladší a Peter Pekarík stihli svoje hosťovania dotiahnuť o čosi skôr. Prvý strávi novú sezónu v Espanyole Barcelona a Pekarík si vyskúša turecký Kayserispor.

„Teším sa na štadión Aviva, na ktorom som pred časom hral s Manchestrom City. Dúfam, že si to užijeme a zároveň dosiahneme aj dobrý výsledok,“ povedal mladý Weiss.

Namiesto Kella povolali Putnockého

K zmene na poslednú chvíľu prišlo aj na brankárskom poste. Marián Kello prišiel zo svojho klubu Hearts zranený a nebola šanca, že sa stihne dať do piatka do poriadku. Tréner Weiss tak povolal namiesto neho brankára Slovana Matúša Putnockého, ktorý prvý raz v živote dostal pozvánku do reprezentačného áčka.

Spokojný a tradične tichý bol Juraj Kucka. Mal dôvod na spokojnosť, veď jeho prestup do Interu Miláno je už spečatený.

„Som šťastný, že sa to podarilo dotiahnuť do konca a zahrám si za klub, akým je Inter,“ povedal na dublinskom letisku. Ešte chvíľku si však musí na dres Interu počkať, minimálne pol roka bude na hosťovaní v FC Janov, v ktorom sa začal jeho taliansky angažmán.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hamšík letel s tímom do Dublinu, Čech sadol do iného lietadla