Z Tatrana Prešov bude Tatran Ľubotice, potvrdil Chmeliar. Čo to znamená?

Najúspešnejší slovenský hádzanársky klub zmení názov.
Najúspešnejší slovenský hádzanársky klub zmení názov. (Autor: TASR)
Ján Leško|3. jan 2022 o 20:05

Okrem zmeny trénera bol vytvorený aj nový post - riaditeľ klubu.

Klub 16-násobného slovenského hádzanárskeho šampióna Tatran Prešov v závere minulého roka, po vypršaní platného kontraktu, opustil chorvátsky tréner Slavko Goluža.

Post hlavného trénera prevzal Radoslav Antl, v pozícii asistenta bude dlhoročný úspešný prešovský mládežnícky tréner Marek Gernát.   

Ďalšou novinkou v dvadsaťročnej ére majiteľa Tatrana Prešov MILOSLAVA CHMELIARA je vytvorenie funkcie riaditeľa klubu.

Tej sa počnúc prvým dňom roku 2022 ujal Jozef Gaľan. Viac o aktuálnych udalostiach v klube prezradil Chmeliar v rozhovore pre Sportnet.

V pozícii generálneho manažéra pôsobí Miroslav Benický, funkciu organizačného manažéra zastáva Milan Lozák. Čo vás viedlo k vytvoreniu postu riaditeľa klubu?

Od 1. januára 2022 je oficiálne hlavným trénerom Tatrana Radoslav Antl. Asistentom bude Marek Gernát, držiteľ Pro licencie, povinnej pri európskych súťažiach. Ide o mladých, perspektívnych a jazykovo dobre vybavených trénerov. Po čase som chcel mať na lavičke slovenských trénerov.

Miroslav Benický štyri a pol roka odvádza veľmi dobrú prácu, koncentruje sa v prvom rade na A-mužstvo. Milan Lozák má na starosti mládežnícke družstvá od najmladších žiakov po starší dorast. Ich súťaže však dva roky počas koronavírusu riadne nefungujú.

Od novej trénerskej dvojice očakávam nastavenie jednotlivých tréningových procesov, počnúc prípravkami po seniorské áčko. Skrátka, aby tréningová metodika bola v klube jednotná, vrátane práce trénera brankárov. A aj na dodržiavanie týchto vecí by mal striktne dohliadať riaditeľ klubu.

Takže donedávna tieto veci v Tatrane nefungovali tak, ako mali?

Aj pre pracovnú vyťaženosť som v ostatnom čase nemal veľa možností sa tejto oblasti v klube venovať. Na hádzanú už nemám toľko času ako v minulosti. Ani dohliadať na zdanlivo maličkosti.

Napríklad, že vonkajšie LED osvetlenie TATRAN handball arény potrebuje niektoré časti vymeniť. Mrzí ma, že to netrápilo manažérov ani správcu haly. A pritom stačí v takom prípade poruchu len nahlásiť a o jej odstránenie sa postarajú iní ľudia.

Rozčarovaním pre mňa bolo aj zistenie, že slovenskí, mimoprešovskí hráči, na rozdiel od zahraničných, nemajú nájomné zmluvy na obývané služobné byty, za ktoré neplatia nájom ani energie.

Aby sa takéto a podobné veci v budúcnosti nestávali, aj na kontrolnú a koordinačnú činnosť v športovej i prevádzkovej časti bude dohliadať riaditeľ klubu. A to sa týka nielen manažérov, ale trebárs aj trénera A-mužstva.

Ten má množstvo zmluvných povinností, o ktorých má informovať mňa ako konateľa spoločnosti Tatran Prešov s.r.o. Žiaľ, v ostatných rokoch sa nič také nedialo, čo mimochodom, bolo vážnym porušením zmluvných podmienok.

Voľba riaditeľa Tatrana padla na Jozefa Gaľana. Prečo ste si vybrali práve jeho?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Z Tatrana Prešov bude Tatran Ľubotice, potvrdil Chmeliar. Čo to znamená?