Tatran Prešov bude viesť klubová legenda. Chmeliar Golužu nevyhodil

Radoslav Antl (v strede) v drese HT Tatran Prešov v roku 2015.
Radoslav Antl (v strede) v drese HT Tatran Prešov v roku 2015. (Autor: TASR)
Ján Leško|19. dec 2021 o 11:54 (aktualizované 19. dec 2021 o 12:32)

Po čase sme chceli slovenského trénera, uviedol Chmeliar.

PREŠOV. Slavko Goluža, považovaný za legendu chorvátskej hádzanej, po necelých piatich rokoch skončil v pozícii trénera v klube šestnásťnásobného slovenského majstra Slovenska v hádzanej mužov.

V Tatrane Prešov pôsobil od júla 2017. Posledný raz viedol prešovských hádzanárov v poslednom tohtoročnom extraligovom stretnutí v Topoľčanoch.

Bola to víťazná rozlúčka. Favorizovaný Tatran zvíťazil vysoko 38:22 (22:10) a zavŕšil tak hádzanársky rok suverénnym spôsobom, bez straty čo i len jediného bodu.

Z Topoľčian zamieril rovno do Záhrebu

Prešovčania po zápase v Topoľčanoch nastúpili na dovolenky. Odchádzajúci tréner Slavko Goluža si to odtiaľ namieril rovno domov do Záhrebu, kam ho svojim autom odviezol slovinský gólman v prešovských službách Tilen Leben.

Novým hlavným trénerom Tatrana Prešov bude jeho bývalý hráč, deväťnásobný majster republiky s najúspešnejším slovenským hádzanárskym klubom, štyridsaťtriročný Radoslav Antl.

Ten bol donedávna trénerom extraligistu Košice Crows a momentálne pôsobí aj ako asistent trénera reprezentácie Slovenska Petra Kukučku.

Na prešovskú lavičku s ním zasadne aj úspešný prešovský mládežnícky tréner Marek Gernát.

Prípravu na pokračovanie sezóny 2021/2022 si naplánovali na 4. január budúceho roka.

Po čase chceli slovenského trénera

V súvislosti so zmenou na poste hlavného trénera prešovských hádzanárov platí, že Golužu majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar v rozohranej sezóne nevyhodil, len dodržal platnú zmluvu do 31. decembra 2021.

„V marci sme s trénerom Golužom podpísali zmluvu do konca toho roka. Zo všetkých doterajších trénerov Tatrana Slavko Goluža zotrval v ňom najdlhšie, zdôraznil Chmeliar.

„Za jeho éry mužstvo prešlo viacerými zmenami na hráčskych postoch. Ako každý tréner, aj on sa snažil presadzovať vlastný herný štýl. Čas na zmenu ale dozrel. Nerozchádzame sa v zlom a za odvedenú prácu mu patrí poďakovanie," uviedol Chmeliar.

Podľa jeho slov chcú dať šancu trénerovi, ktorý sa v Prešove usadil a v Tatrane dlhé roky pôsobil ako hráč.

"Po čase sme chceli slovenského trénera a voľba padla na Rada Antla. Je to mladý ambiciózny tréner," vraví Chmeliar.

"Fanúšikovia prešovskej hádzanej ho ako rýchlonohého, úspešného zakončovateľa, dušu tímu, hrajúceho vždy s príkladným nasadením, mali radi. Verím, že mnohé z hráčskych atribútov prenesie do mužstva i na ihrisko aj v novej úlohe. Zmluvu sme podpísali na tri a pol roka,“ prezradil.

Antl má však aj povinnosti ako jeden z asistentov reprezentačného mužstva Slovenska, chystajúceho sa na januárové majstrovstvá Európy.

„Slováci odohrajú základnú skupinu šampionátu v neďalekých Košiciach. Po diaľnici to má tam za zhruba štvrťhodinu. Platí dohoda, že Antl si klubové a reprezentačné povinnosti zladí k spokojnosti oboch strán,“ skonštatoval Chmeliar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran Prešov bude viesť klubová legenda. Chmeliar Golužu nevyhodil