Súboj hádzanárskych šampiónov víťaza nemal. Strašné hrúbky, ospravedlňoval sa kapitán

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|20. nov 2022 o 07:00

Zápas v Prešove bol ako na hojdačke, vravela česká brankárska legenda Martin Galia.

PREŠOV. S napätím očakávaný duel trinásteho kola českej Chance extraligy, ktorej účastníkom je aj Tatran Prešov a ktorý hostil HC Baník Karviná, priniesol do posledných sekúnd dramatický súboj.

Hoci hľadisko Tatran handball areny nebolo zďaleka zaplnené, avšak najmä pričinením početnej skupiny fanúšikov hosťujúceho tímu, mal súboj aktuálne úradujúcich majstrov Slovenska a Česka dobrú kulisu.

Zlý vstup ich nezlomil

V úvode stretnutia mali navrch na ihrisku i v hľadisku Karvinčania. Tí si za pár minút vypracovali trojgólový náskok. Prešov však zlý vstup nezlomil a od stavu 9:9 až do konca polčasu (19:16) mal navrch.

Lenže Tatran o sľubný náskok prišiel hluchou desaťminútovkou po zmene strán. Hlavne preto, že po vedení 19:15 mal tri vyložené šance ho ešte zvýšiť. Avšak tie ostali nepremenené.

Nuž a keď za stavu 21:17 vyrobil kapitán prešovského mužstva Oliver Rábek tri do neba volajúce nezmyselné hrúbky pri rozohrávke a následne tím aj oslabil vylúčením, misky váh sa znovu naklonili na stranu hostí.

Rábek sa za nezmyselné hrúbky ospravedlnil

„Moje tri strašné, technické, základné hrúbky boli ozaj nepochopiteľné, ospravedlňujem sa za ne. Lopta sa mi nejako prilepila na ruku, čo si neviem vysvetliť. Niečo také sa mi často nestáva. Žiaľ, súper trestal a vyrovnal na 21:21,“ sypal si po zápase popol na hlavu prešovský kapitán.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Súboj hádzanárskych šampiónov víťaza nemal. Strašné hrúbky, ospravedlňoval sa kapitán