Slováci v odvete zdolali Fínov, šanca na postup tak stále žije

Slovenskí hádzanári.
Slovenskí hádzanári. (Autor: Facebook Slovak Handball Federation)
TASR|12. mar 2023 o 17:40 (aktualizované 12. mar 2023 o 18:51)

V domácom prostredí v Hlohovci vyhrali výsledkom 32:25.

Kvalifikácia ME 2024 - druhá fáza, 2. skupina:

Slovensko - Fínsko 32:25 (13:14)

Zostava a góly SR: Konečný, Mitošinka - Hlinka 5, Péchy 5, Potisk 4/2, Fenár 4, Straňovský 3/2, Hniďák, Prokop, Ďuriš, Smetánka a Slaninka po 2, Macháč 1

Najviac gólov Fínska: M. Granlund 7, Hjálmarsson 6

Rozhodovali: Ivanovič, Vujišič (obaja Č.H.), TH: 6/4 - 2/1, vylúčení: 3:5, ŽK: 0:1

Diváci: 2000

HLOHOVEC. Slovenskí hádzanári si vo svojom štvrtom stretnutí v druhej fáze kvalifikácie ME 2024 pripísali prvý triumf.

Fínov zdolali v Hlohovci 32:25 a zásluhou lepšieho skóre zo vzájomných zápasov sa posunuli na 3. priečku tabuľky. Udržali si tak reálnu šancu na postup.

Na záverečný turnaj priamo postúpia tímy, ktoré sa umiestnia na prvých dvoch priečkach v každej z ôsmich skupín. K nim sa pridajú štyri najlepšie tímy z tretích miest.

Slovákov ešte čakajú dva súboje proti favoritom na postup. V apríli nastúpia doma proti Nórsku a kvalifikáciu uzavrú v Srbsku.

Priebeh zápasu Slovensko - Fínsko

Slováci nastúpili na zápas s vedomím, že pre udržanie šance na postup na kontinentálny šampionát by mali zvíťaziť aspoň o štyri góly. Duel však mal vyrovnaný priebeh.

Po góle Potiska v 9. min síce viedli 5:3, no Fíni kontrovali šnúrou troch gólov a ujali sa vedenia. Do konca prvého polčasu Slováci už ani raz neviedli a prehrali ho o gól 13:14.

Druhú tridsaťminútovku začali domáci nádejne sériou troch gólov. Na vytúženú štvorgólovú hranicu sa dostali v 43. minúte, keď Martin Straňovský premenil sedmičku na 21:17.

Fíni následne dokázali znížiť, no aj s pomocou zaplnenej hlohoveckej haly Slováci definitívne rozhodli šnúrou štyroch gólov, po ktorej viedli päť minút pred koncom 29:22. V závere už náskok nepustili.

Hlasy po zápase

Pavol Polakovič, zastupujúci tréner SR: "Fernando Gurich síce pre chorobu nemohol byť na lavičke, no pripravil výbornú taktiku, s Rasťom Jedinákom súpera dobre rozobrali. My sme na našej hre nemali veľa čo meniť. Zlepšili sme obranu, odpísali ich kľúčového hráča Granlunda. Zrýchlili sme hru, ťahali protiútoky a už to vyzeralo lepšie. Aj dnes sme urobili dosť technických chýb, ale ubojovali sme to."

Martin Potisk, spojka SR: "V prvom polčase sme ešte nehrali tak, ako sme chceli. V šatni sme si však povedali, že Fíni už musia mať toho dosť. Pritvrdili sme v obrane a podarilo sa nám dať nejaké ľahké góly. Fíni viac faulovali a už sa nevedeli dostať do tempa."

/zdroj: slovakhandball.sk/

Tabuľka kvalifikačnej skupiny o postup na ME 2024

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci v odvete zdolali Fínov, šanca na postup tak stále žije