Nový tréner musel spraviť zmeny, Slovákov čaká kvalifikácia o ME

Fernando Gurich.
Fernando Gurich. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|5. okt 2022 o 16:45

Zmenil sa aj pomer legionárov národnom mužstve.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej reprezentácie hádzanárov Fernando Gurich musel vo svojej prvej nominácii od nástupu do funkcie urobiť dve zmeny.

Ako informuje oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH), Jakuba Kravčáka a Ivana Bystrického nahradia v tíme Martin Potisk a Mikuláš Kucsera.

Po týchto zmenách sa zmenil aj pomer legionárov. Zo zahraničných klubov je v nominácii tucet hráčov, domáce kluby sú zastúpené ôsmimi.

Slováci v októbri začnú púť kvalifikáciou o postup na ME 2024.

Boje v 2. kvalifikačnej skupine začnú proti favorizovaným tímom – vo štvrtok 13. októbra nastúpia o 18.15 h v Larviku proti domácemu Nórsku a v nedeľu 16. októbra o 18.00 h privítajú v prešovskej hale Srbsko.

Štvrtým účastníkom skupiny je Fínsko. Postup na šampionát do Nemecka si vybojujú priamo prví dvaja a štyri najlepšie družstvá z tretích priečok.

"Na kvalifikačné zápasy káder zredukujeme na 16 hráčov, ale chceme pracovať s početnejšou skupinou hráčov. Toto však nie sú všetci hráči, ktorých sledujeme.

Každý víkend sa snažím vidieť, čo najviac zápasov. Chcem, aby každý hráč bojoval o svoje miesto v národnom tíme," uviedol 40-ročný Gurich pre SZH.

Nominácia slovenskej reprezentácie

Brankári: Marián Žernovič (TSV St. Otmar Handball St. Gallen/Švaj.), Michal Martin Konečný (SC kelag Ferlach/Rak.), Lukáš Ľuba (HC Sporta Hlohovec)

Pivoti: Šimon Macháč (Fejér-B.Á.L. Veszprém/Maď.), Matúš Moravčík (HC Dukla Praha/ČR)

Krídelníci: Martin Straňovský (HK Košice), Lukáč Péchy (HC Sporta Hlohovec), Erik Fenár (Tatran Prešov), Tomáš Dévai (MHC Štart Nové Zámky)

Spojky: Jakub Prokop, Tomáš Smetánka (obaja Viveros Herol Balonmano Nava/Šp.), Jakub Mikita (FTC Budapešť/Maď.), Martin Potisk (HE-DO B.Braun Gyöngyös/Maď.), Marek Hniďák (HK FCC Město Lovosice/ČR), Marek Hlinka (HC Dukla Praha/ČR), Ľuboš Hlipala (HBC Jičín/ČR), Marián Hajko (TJ Sokol Nové Veselí/ČR), Ľubomír Ďuriš, Adrej Sloboda (obaja MŠK Považská Bystrica), Mikuláš Kucsera ml. (MHC Štart Nové Zámky)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Nový tréner musel spraviť zmeny, Slovákov čaká kvalifikácia o ME