Hozman Prešovčanov nešetril, hoci vedel, že sa do Tatranu vráti

Ľubomír Ďuriš z Považskej Bystrice v súboji o loptu s Romanom Carapkinom v piatom zápase finále play off Niké Handball Extraligy mužov.
Ľubomír Ďuriš z Považskej Bystrice v súboji o loptu s Romanom Carapkinom v piatom zápase finále play off Niké Handball Extraligy mužov. (Autor: TASR)
Ján Leško|22. máj 2023 o 06:30

Po plnej päťzápasovej sérii sa z titulu tešia hádzanári MŠK Považská Bystrica.

POVAŽSKÁ BYSTRICA. Tatran Prešov majstrovskú obhajobu nezvládol. Po pätnástich prvenstvá dovtedajšieho suveréna v rade, na slovenský hádzanársky piedestál vystúpili hádzanári MŠK Považská Bystrica.

Víťaz základnej časti Niké handball extraligy z Považia sa pred štartom finálovej série nenaparoval.

Na druhej strane Prešovčania v podstate o inom, než o výhre tri nula na zápasy ani potichu nehovorili. Sebavedomie im narástlo po tom, keď v Trebišove vo finále Slovenského pohára zdolali Považskú Bystricu presvedčivo rozdielom ôsmich gólov.

Lenže finálové zápasy NHE boli už o inom. Pravda, Tatran mal v dvoch zápasoch na ihrisku súpera výhru na dosah. Sľubný náskok však dvakrát premrhal a prehral o gól.

V druhom finálovom dueli síce vyhral v Tatran Handball Arene jasne o dvanásť gólov, no v ďalšom domácom dueli iba remizoval a uspel až v sedem metrovom rozstrele.

V rozhodujúcom piatom stretnutí finálovej série, znovu v úžasnej atmosfére vo vypredanej športovej hale v Považskej Bystrici, už na rozdiel od predošlých zápasov mal domáci MŠK jasne navrch už od úvodných minút a parádnu finálovú jazdu ukončili výhrou 26:24 (14:12) a celkovo 3:2 na zápasy.

MŠK Považská Bystrica sa raduje z víťazstva v Niké Handball Extraligy mužov v sezóne 2022/2023.
MŠK Považská Bystrica sa raduje z víťazstva v Niké Handball Extraligy mužov v sezóne 2022/2023. (Autor: TASR)

Zlá sezóna, tvrdil tréner Gernát

„Domáci nám odskočili gólovo už v úvode po našich technických chybách na začiatku a celkovo deviatich v prvom polčase.

Iste, minútu po prestávke sme to stiahli na rozdiel gólu (14:13), avšak chybili naďalej a dostávali pritom lacné góly.

Nuž a brankár Považanov Laco Kovačin k tomu pred našimi strelcami zavrel svoju bránu. Mal devätnásť úspešných zásahov, naši gólmani deväť. Neprekonali sme ho zo sedmičiek, z krídel, postu pivota.

Skrátka, nemali sme sa čoho chytiť, nedokázali prelomiť agresívnu obranu súpera. Dohrali sme 89. zápas v sezóne, ktorú i ja považujem pohľadom Tatranu za zlú,“ vyriekol krátko po vyvrcholení finálovej série Marek Gernát, tréner Tatranu Prešov.

Dva tituly má s Prešovom, jeden s Považskou

Víťazní Považania si vychutnávali zisku titulu, z ktorého sa naostatok radovali po sezóne 2005/2006, ešte dlho po dekorovaní aj so svojimi fanúšikmi v hale i na priestranstve pred ňou.

Zaujímavou postavou vo farbách MŠK Považská Bystrica bol v jeho skončenej úspešnej sezóne jeden z pravý krídelník Josef Hozman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hozman Prešovčanov nešetril, hoci vedel, že sa do Tatranu vráti