Rábek sa reprezentácie vzdal, ale z ihriska ho vraj tak skoro nedostanú

Kapitán Prešova Oliver Rábek.
Kapitán Prešova Oliver Rábek. (Autor: TASR)
Ján Leško|23. feb 2023 o 16:55

Najúspešnejším športovcom Prešova sa stal Oliver Rábek.

PREŠOV. Oliver Rábek potvrdzuje na ihrisku i mimo neho, že je správnym kapitánom tímu sedemnásťnásobného majstra Slovenska. Nielenže je obávaným kanonierom, ale ak je treba, vie prehovoriť do duší spoluhráčom.

V českej extralige aktuálne piaty Tatran Prešov hostil doma posledný klub aktuálnej tabuľky Cement Hranice.

Tréner Marek Gernát v tomto stretnutí šetril najvyťaženejších hráčov ťahajúcich mužstvo najmä v súbojoch Európskej ligy a nadnárodnej SEHA Gazprom ligy.

Medzi tými, ktorí sledovali nepresvedčivý výkon kombinovaného tímu aj s viacerými dorastencami v prvom polčase z hľadiska Tatran handball areny, bol aj Oliver Rábek.

„Hneval ma predovšetkým prístup mladých hráčov. Takto vlažne, nezodpovedne sa o miestenku veru nehrá.

Vedel som, že tréner Gernát viacerým hlavy v polčasovej kabíne vyumýva. Mne to nedalo a tak som chlapcom šiel tiež svoje povedať. Karta sa obrátila a mužstvo vyhralo nad Hranicami o osem gólov.“  

Oliver Rábek.
Oliver Rábek. (Autor: TASR/AP)

Okolnosti niektorých zápasov netreba rozmazávať  

Nie na túto tému sme ale plánovali s kapitánom prešovských hádzanárov debatovať. Tatran Prešov sa s účinkovaní v skupinovej fáze Európskej ligy EHF rozlúči nasledujúci utorok na pôde švajčiarskeho Kadetten Schauffhausen.

Je už isté, že obsadí piate miesto a z A – skupiny do ďalších bojov nepostúpi.

„Už pri po žrebovaní bolo jasné, že sme sa dostali do vari najťažšej skupiny. Francúzsky Montlellier je špičkový európsky klub, dvojnásobný víťaz Ligy majstrov a obľúbený klub.

Bundesligový Goppingen, portugalská Benfika Lisabon, ale aj švajčiarsky Schauffhausen, majú tiež vysokú kvalitu. Podceniť nebolo hodno ani nováčika súťaže maďarský Fejér B.A. L. Veszprém.

Nuž a práve na ihrisku tohto súpera sme zápas neustáli a dosť smolne ho o dva góly prehrali. V Lisabone sme tiež mali na lepší výsledok, avšak tam o prehre rozhodli iné okolnosti, ktoré nemá zmysel už rozmazávať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Rábek sa reprezentácie vzdal, ale z ihriska ho vraj tak skoro nedostanú