Hádzanárky Dunajskej Stredy hrajú oba zápasy doma. Pred súperom však majú rešpekt

Hádzanárky Dunajskej Stredy.
Hádzanárky Dunajskej Stredy. (Autor: TASR)
TASR|7. okt 2022 o 16:30

Valur Reykjavík vyzvú v sobotu i nedeľu.

DUNAJSKÁ STREDA. Hádzanárky DAC Dunajská Streda odštartujú cez víkend svoje tohtosezónne účinkovanie na európskej scéne dvojzápasom proti Valuru Reykjavík.

Na základe dohody klubov sa oba duely 2. kola Európskeho pohára odohrajú v Dunajskej Strede, v sobotu i nedeľu zhodne od 20.00 h.

"Nemyslím si, že sme favorit. Valur je náročný protivník. V uplynulej edícii Európskeho pohára ho vyradil Bekament, ktorý potom zastavil aj nás. Dres Valuru si obliekajú rýchle, vysoké a fyzicky silné hráčky, ktoré sa usilujú o škandinávsku hádzanú," upozorňuje Silvia Priklerová, asistentka trénera Viktora Debreho.

Valur bude pre DAC neznáma

"Hra islandského tímu sa však ťažko detailne analyzuje, keďže je náročné dostať sa k jeho vystúpeniam," hovorí pre slovakhandball.sk Priklerová.

Oba zápasy sa odohrajú v dunajskostredskej aréne. Islanďanky tak nebudú mať výhodu domáceho prostredia.

"Naša najväčšia výhoda je v tom, že sa nám podarilo zmanažovať dvojzápas u nás. Dúfam, že budeme úspešní, ale predpokladám, že to bude veľmi náročné,“ uviedla Priklerová.

Vlani došli až do štvrťfinále

Dunajskostredčanky sa na Valur naladili vysokým víťazstvom v stredajšej predohrávke MOL ligy nad Zlínom (38:18).

V uplynulej sezóne pri svojej premiére na európskych palubovkách prenikli v tretej najvýznamnejšej pohárovej súťaži až do štvrťfinále, kde ich zastavil srbský ŽRK Bekament Bukovička Banja (23:30 a 30:29).

"Nečakáme jednoduchú úlohu. Myslím si, že v uplynulej sezóne sme mali viac šťastia na súpera pri žrebovaní. Hneď náš prvý protivník je totiž silný," upozorňuje kapitánka HC DAC Kata Juhosová.

"Uvedomujeme si, že to bude náročné, aj preto čakáme podporu našich fanúšikov. Rady by sme víťazstvami ukončili tento týždeň, urobíme všetko pre naše úspešné účinkovanie v Európe," cituje Juhosovú klubové konto na sociálnej sieti.

Valur zatiaľ v islandskej lige neokúsil chuť prehry a s troma výhrami je na čele tabuľky. V stredu zdolal Fram 27:22.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanárky Dunajskej Stredy hrajú oba zápasy doma. Pred súperom však majú rešpekt