Za bronz dostala podobnú známku. Mokošová má za sebou kvalifikáciu na ME

Barbora Mokošová.
Barbora Mokošová. (Autor: TASR/Ján Súkup)
TASR|11. aug 2022 o 13:27

Na kladine určite nepostúpi.

MNÍCHOV. Slovenská športová gymnastka Barbora Mokošová dostala na ME v Mníchove v kvalifikácii na bradlách od rozhodcov známku 13,233 b.

Svojím výkonom tak veľmi nezaostala za finálovým vystúpením pred dvoma rokmi v Mersine, kde vybojovala bronz za 13,300. V prvom slede ju predstihli tri pretekárky. Zoznam postupujúcich do osemčlenného finále bude známy po odcvičení všetkých sledov večer približne o 20.00.

Dvojnásobná olympionička sa aj pre pretrvávajúce zranenie lýtka rozhodla v Mníchove predstaviť iba na náradiach a neabsolvovala kompletný viacboj.

Po bradlách nastúpila aj na kladinu a dostala známku 11,533. Už po prvom slede bolo isté, že jej to na postup do finále nebude stačiť.

Slovenky sa v Mníchove predstavili v kvalifikácii v pätici. V prvom slede nastúpili spoločne so silnými družstvami Holandska a Nemecka a taktiež s Chorvátkami, Lotyškami, Rakúšankami a Turkyňami.

Kompletný viacboj absolvovali dve Slovenky, Sára Surmanová dostala známku 43,365 a Radoslava Kalamárová 41,798. Elena Ušáková ukázala svoje kvality na kladine a výkonom 11,500 iba tesne zaostala za Mokošovou.

Adela Balcová sa predstavila na bradlách a so známkou 11,100 bola druhou najlepšou Slovenkou. Tím získal celkovo 137,896 b.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Za bronz dostala podobnú známku. Mokošová má za sebou kvalifikáciu na ME