Kvalifikácia jej nevyšla. Mokošová skončila až v piatej desiatke. Šanca na Paríž stále žije

Slovenská reprezentantka v gymnastike Barbora Mokošová.
Slovenská reprezentantka v gymnastike Barbora Mokošová. (Autor: Roman Benický)
TASR|2. okt 2023 o 18:17

Po 7 z 10 sledov jej patrilo 53. miesto.

ANTVERPY. Slovenská gymnastka Barbora Mokošová zaznamenala v kvalifikácii viacboja jednotlivkýň na MS v Antverpách súhrnnú známku 48,032.

Po 7 z 10 sledov jej patrilo 53. miesto.

Mokošová na podujatí bojovala predovšetkým o účasť na svojej tretej olympiáde. Na predchádzajúcu do Tokia sa dostala vďaka vystúpeniu v kvalifikácii na MS 2019 v Stuttgarte, keď si pripísala známku 49,732.

Pre zisk miestenky do Paríža potrebovala v kvalifikácii viacboja jednotlivkýň skončiť medzi najlepšou štrnástkou zo súťažiacich z reprezentácií, ktoré nepostúpili ako súčasť tímu.

Jednu miestenku získala aj najlepšia v redukovanom poradí na jednotlivých náradiach. Kvalifikácia sa uzavrela v pondelok neskoro večer.

Zverenkyňa trénera Martina Zvala nastúpila v Antverpách najprv na preskok a zapísala si známku 11,733.

Ako u nej býva zvykom, absolvovala iba jeden pokus a nepokúsila sa kvalifikovať do finále disciplíny. Nasledovali jej tradične silné bradlá a zaznamenala v nich výkon 11,933.

O tri desatiny lepší ako pri jej predchádzajúcej účasti na MS, keď v japonskom Kitakjúšú obsadila konečné 38. miesto. Na kladine jej udelili známku 12,100 a na prostných 12,266.

Kvalifikačný proces do Paríža sa svetovým šampionátom neuzavrel, miestenky sa budú dať získať ešte aj budúci rok na kontinentálnych šampionátoch. Európsky sa bude konať v talianskom Rimini.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Kvalifikácia jej nevyšla. Mokošová skončila až v piatej desiatke. Šanca na Paríž stále žije