Guardiola v slzách. Bayern zvládol súboj nervov a získal double

Radosť Bayernu nemala konca kraja.
Radosť Bayernu nemala konca kraja. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|22. máj 2016 o 09:01

V Nemecku sa poháru prikladá omnoho väčšia dôležitosť než v ostatných európskych súťažiach. Podľa toho to aj vyzeralo na berlínskom štadióne, na ktorom sa vo finále stretli Bayern a Dortmund.

BRATISLAVA/BERLÍN. Kde začal, tam aj skončil. Prvým súťažným zápasom Pepa Guardiolu v pozícii trénera Bayernu Mníchov bol nemecký superpohár v Signal Iduna Parku proti Dortmundu v roku 2013. Vtedy jeho tím nestačil na domácich 2:4.

O tri roky a sedem získaných trofejí neskôr sa s tým istým súperom lúčil so svojou kariérou v Bayerne. Tentokrát jeho tím zápas zvládol. Kruh sa uzavrel. Guardiola plakal od dojatia, hráči ho hádzali do vzduchu. Opúšťa Nemecko vo veľkom štýle - ziskom cenného double.

Pohár je dôležitý

Už v polovici tejto sezóny bolo jasné, že Guardiola odíde z Bayernu do Manchestru City. Finále Nemeckého pohára bolo jeho posledným zápasom v pozícii trénera úradujúceho nemeckého majstra.

Šéf klubu Karl-Heinz Rummenigge sa preto bál, že by ho Španiel mohol brať na ľahkú váhu. "Nemecký pohár je pre nás veľmi dôležitý," prízvukoval mu podľa nemeckých médií pred zápasom.

Nemecký pohár 2015/2016: fotogaléria

22.5.2016

Presne tak. Nemecký pohár znamená pre tamojšie tímy omnoho viac, než pohárové súťaže v iných krajinách. Podľa toho aj vyzeral finálový zápas.

Berlínske divadlo

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Guardiola v slzách. Bayern zvládol súboj nervov a získal double