González čilským Športovcom roka, Linecká za Izrael

SITA|21. dec 2007 o 16:33

BRATISLAVA 21. decembra (SITA) - Aktuálne informácie zo sveta tenisu:


SANTIAGO - Tenista Fernando González, finalista Australian Open 2007 a momentálne 7. vo svetovom rebríčku ATP Entry, bol zvolený za Najlepšieho športovca Čile za rok 2007 v konkurencii futbalistu Carlosa Villanuevu, golfistu Felipeho Aguilara a diaľkovej plavkyne Kristel Köbrichovej.


MOSKVA - Bývalá ruská tenistka Jevgenija Linecká bude reprezentovať Izrael. Avizoval to prezident Ruskej tenisovej federácie Šamil Tarpiščev a pre Ves sport otvorene dodal, že vzhľadom na pretrvávajúcu konfliktnú situáciu v rodine Lineckej neočakáva od tejto 21-ročnej bývalej 35. hráčky renkingu WTA Tour (momentálne až 591. miesto) prevratné športové úspechy. "Budem rád, ak sa táto moja prognóza nenaplní," uviedol Tarpiščev. Moskovská rodáčka naposledy účinkovala v apríli na podujatí ITF v Bari.


HAMBURG - Nadácia bývalej nemeckej tenistky Steffi Grafovej vybuduje v Hamburgu centrum pre 300 detí - utečencov na ich lepšie zbavenie sa tráum a návrat do života. Stredisko postavia na pôde Univerzitnej kliniky Eppendorf v spomenutom prístavnom meste a do prevádzky ho uvedú v novembri 2008.


BERLÍN - Tridsaťročný nemecký tenista Nicolas Kiefer pre zranenie pravej nohy, ktoré utrpel počas prípravy v Thajsku, stornoval svoju účasť na turnaji v katarskej Dauhe od 31. decembra. Presná diagnóza a prognóza budú známe po vyhodnotení röntgenových snímok zaslaných do rodnej krajiny bývalej svetovej štvorky.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»González čilským Športovcom roka, Linecká za Izrael