Gólman zeleno-bielych Maroš Ferenc vychytal prvú druholigovú nulu

Sportnet|16. sep 2002 o 00:00

Prešov - Jedeným z mála z prešovských futbalistov, ktorí mohli schádzať z trávnika po bezgólovej remíze s Topoľčanmi so vztýčenými hlavami, bol

brankár Tatrana Maroš Ferenc. Počínal si isto a hlavne zásluhou jeho troch skvelých zákrokov, ktorými zabránil "istým" trom gólom, Prešovčania zápas neprehrali.

"Vôbec to na bezgólovú remízu nevyzeralo. Najmä po svižnom začiatku. Veľmi sme chceli doma konečne vyhrať a to hádam chlapcom vpredu chvíľami zväzovalo nohy. Na druholigových ihriskách som ešte neodchytal zápas s čistým kontom. Nuž moje myšlienky sa pred stretnutím upierali hlavne na dosiahnutie tohto cieľa. To jediné, okrem zodpovednej hry celej našej obrany ma po tomto zápase tešilo," vychŕlil zo seba pri odchode do kabíny "muž zápasu" M. Ferenc s dovetkom: "Že sme nedali gól, pod to sa podpísala i futbalová šťastena. Tá spoluhráčom vpredu príliš nepriala. Tí sa dokázali dostať k môjmu náprotivkovi v bráne Topvaru, len tá realizácia stále zaostáva. Figura sa napríklad vyznamenal po Bubenkovej strele do pravej "šibenice", ale inak zvlášť roboty nemal." Tatranu sa bodovo viac darí na súperových ihriskách. Podľa vášho názoru prečo? "Lebo nie sme pod takým psychickým takom ako doma, kde "musíme". Do hľadiska nášho štadióna veľa ľudí nechodí. Všetky pokriky je na ihrisko dobre počuť a nie všetky vás povzbudia..." Na vašu adresu v súboji s Topoľčanmi sme ale načúvali iba pochvalným hlasom. "Brankár musí mať i trochu šťastia a to, na rozdiel od niektorých spoluhráčov v poli, mi tentoraz žičilo. Myslím, že čo som chytiť mal som chytil." V sobotňajšom zápase ste sa zaskveli zákrokmi "na čiare". S centrovanými loptami sme veľa práce nemali, lebo ich do šestnástky Tatrana mnoho nesmerovalo. Hostia sa presadzovali skôr kombináciami po zemi ako krídelnou hrou a následnými centrami. "To je pravda. Vari iba po dvoch centrovaných loptách som musel ísť. Nazdávam sa, že Topvar hral nápaditejšie a lepšie u nás, než trebárs predtým Ličartovce." Tým, že Topoľčanci v šestnástke domácich viac "miešali", museli ste sa v bráne rýchlejšie pohybovať... "Brankár musí byť rovnako ako hráči pred ním stále na každú akciu koncentrovaný a tiež čítať akcie súpera. Tréner brankárov M. Kováč kládol i tentoraz dôraz na kvalitnú predzápasovú rozcvičku. Cez polčas zase prízvukoval, aby som si radšej v kabíne nesadol, ale udržiaval sa i tam v pohybe. Asi vedel o čom hovorí..." Maroš Ferenc vychytal teda svoju prvú druholigovú nulu a nádeja sa, že takto pochodí i o týždeň v Senici a následne na Gemeri, kde tatrancov čakajú dva nasledujúce "majstráky".

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gólman zeleno-bielych Maroš Ferenc vychytal prvú druholigovú nulu