Obhájil triumf Sabbatini? Vyhlásili najlepších golfistov Slovenska za minulý rok

Rory Sabbatini.
Rory Sabbatini. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. feb 2023 o 18:10

Úspešní boli okrem jednotlivcov aj tímy.

BRATISLAVA. Michaela Vavrová a Jakub Hrinda získali ocenenie pre najlepších golfistov Slovenska v roku 2022.

Slovenská golfová asociácia (SKGA) oboch študentov univerzít v USA ocenila na galavečeri v Trnave.

"Slovenský golf má za sebou úspešný rok, radosť nám urobili nielen jednotlivci, úspechy sme zaznamenali aj v tímových súťažiach," referuje SKGA prostredníctvom tlačovej správy.

Michaela Vavrová bola vlani dvanásta na českom turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, na domácom Slovak Amateur Championship skončila druhá.

Slovensko reprezentovala aj na Univerzitných MS v Turíne a tím SR tam obsadil 9. priečku, na majstrovstvách sveta žien sa pričinila o 31. miesto tímu a v individuálnej súťaži jej patrilo 61. miesto.

Na majstrovstvách Európy ženských tímov sa podieľala na 20. pozíciu slovenského výberu. Jakub Hrinda bol obsadil na Czech Amateur Open Championship tretí, na Univerzitných MS v Turíne sa podieľal na 9. stupienku pre slovenský výber a v individuálnej súťaži mu patrilo výborné 15. miesto. V zámorí tiež ovládol dva turnaje v americkej univerzitnej lige.

Medzi profesionálmi titul obháji strieborný z OH v Tokiu Rory Sabbatini, ktorý je pravidelný účastník turnajov prestížneho seriálu PGA Tour.

Medzi ženami titul získala Anika Bolčíková, šiesta na domácom Penati Slovak Open Championship.

Ocenenie za najlepší výkon roka získal Tadeáš Teťák za 1. kolo na turnaji turnaja Big Green Egg German Challenge powered by VcG, v ktorom zahral 8 úderov pod par a bol priebežným lídrom.

Mimoriadne ocenenie si odniesla Laura Póšová za výkon na ME ženských tímov vo Walese.

SKGA po novom ustanovila Sieň slávy, do ktorej uviedla prvého prezidenta Slovenskej golfovej únie (SGU) Juraja Lupsina a prvého generálneho sekretára SGU Rudolfa Ondreičku. SGU bola predchodcom SKGA.

Medzi mládežou počas víkendu ocenili Olíviu Grachovú, Mareka Alberta Majerčáka, Mareka Chomu, Deniz Sapmazovú, Rebeccu Ann Náhlikovú, Tomáša Šmičeka, Alexandru Šulíkovú, Reného Bergendiho, Antóniu Zacharovskú a Lukáša Zušťáka.

Medzi seniormi ocenenia získali Sophia Sommerová, Florián Tomko. Igor Taraba či Alžbeta Fulopová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Obhájil triumf Sabbatini? Vyhlásili najlepších golfistov Slovenska za minulý rok