Gól roka? Riman zaskočil Slováka famóznou fintou, ktorá baví svet

Perotti dáva gól.
Perotti dáva gól. (Autor: corrieredellosport.it)
Pavol Spál|25. nov 2016 o 01:33

Diego Perotti zaskočil slovenského brankára Kozáčika parádnym lobom.

BRATISLAVA. Na prvý pohľad ide o prirodzený kop, ktorý však nie je vôbec jednoduchý. Azda každý, kto niekedy hral futbal, si ho vyskúšal, ale len málokto sa pri pokuse kopnúť loptu za nohou skoro nepotkol, či nezamotal.

Tento trik väčšinou používajú hráči pri centroch (v stredu takto prihral na gól v zápase Ligy majstrov Ricardo Quaresma z Besiktasu Istanbul - pozn. red.), ale málokto takto úspešne vystrelí.

Rabona, čiže kop za stojnú nohu, ovláda naozaj len málokto. Ale keď už sa niekto taký nájde, je to neskutočná paráda.

Ofenzívny stredopoliar AS Rím Diego Perotti v zápase Európskej ligy proti Plzni zvýšil na 3:1 parádnou strelou. Perotti sa dostal s loptou na roh šestnástky.

Bol bránený dvoma hráčmi a každý čakal center pred bránku. Ibaže Perotti si prehodil loptu pod nohu, pravačkou krátko švihol a vyslal lob na Matúša Kozáčika.

Slovenský brankár v službách Plzne nemal šancu reagovať a lopta skončila v sieti. Argentínsky stredopoliar vystriedal v 63. minúte Iturbeho a možno dal najkrajší gól v roku.

Perotti po góle zakrútil hlavou, sám nečakal, že to skončí gólom. "Chcel som centrovať," usmieval sa Perotti z AS Rím. Z nevydarenej prihrávky je zrazu jeden z najkrajších gólov tohto roku. "Bolo to pre mňa veľmi dôležité, lebo doteraz som dával góly v tejto sezóne iba z penált."

Plzeň s piatimi Slovákmi (Kozáčik, Hrošovský a Hromada hrali celý zápas, Ďuriš naskočil do hry v 65. a Bakoš v 75. minúte) prehrala na pôde AS Rím 1:4.

Za vynálezcu tohto kopu sa považuje Argentínčan Ricardo "Beto" Infante.

V súvislosti s rabonou v roku 1957 vyšla na titulnej strane časopisu El Gráfico karikatúra Infanteho v školskej rovnošate, pri ktorej bol titulok: Dieťa, ktoré chodilo za školu, čiže El Infante que sa hizo la Rabon.

Aj keď slovenský futbalista Viliam Macko nie je veľmi známy, v zápase thajskej ligy medzi BBCU a Ang Thong FC v roku 2014 poriadne zažiaril. Najprv loptu zluftoval a potom predviedol nádherný rabona gól.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Gól roka? Riman zaskočil Slováka famóznou fintou, ktorá baví svet