Gól roka 8: Bol to životný zásah. A najmä z neho existuje aj videozáznam

Miroslav Král.
Miroslav Král. (Zdroj: Archív M. K. )
Titanilla Bőd|1. jan 2022 o 09:00

Predstavujeme kandidáta na Gól roka 2021 číslo osem.

ĽUBOTICE. Loptu si spracoval hlavou a z voleja zavesil. Miroslav Král zo štvrtoligového TJ Sokol Ľubotice sa dostal do desiatky ankety o najkrajší amatérsky gól roka 2021 pekným kúskom.

Aj z priameho kopu

Nebol to jeho jediný parádny zásah v tomto roku. Presadil sa aj na konci minulej sezóny, keď z priameho kopu skóroval do siete Starej Ľubovne.

Pritom nie je exekútorom priamych kopov, ani ich špeciálne netrénuje.

Vtedy ešte pre Sportnet povedal, že to nebol najkrajší gól v kariére. Hrával futbal aj vo Švajčiarsku, aj tam sa blysol krásnou strelou.

„Hral som vtedy za FC Niederbipp a z polkruhu na súperovej polovici sa mi podarilo trafiť šibenicu. Akurát ma mrzí, že o tom nie je žiadny videozáznam,“ vravel.

Video poslal správca webu

Z jeho gólu proti Belej nad Cirochou však videozáznam už existuje a zaujal aj redaktorov Sportnetu, ktorí ho zaradili do finálovej desiatky ankety o Gól roka 2021.

„Registroval som, že je nejaká takáto súťaž, ale nevenoval som tomu pozornosť. Človek, ktorý spravuje náš web a rieši aj videozáznamy zo stretnutí, mi však oznámil, že poslal tento gól do redakcie. Poviem úprimne, nečakal som, že budem v desiatke,“ vravel Miroslav Král.

Tento zásah považuje za svoj životný gól. „Tento prekonal aj ten švajčiarsky. Bol zatiaľ asi najkrajší v mojej kariére,“ zdôraznil.

Hlasujú ako diví

„Som útočník, takže chcem dávať góly, ale že by som to chcel práve takýmto spôsobom, to by som klamal. Obranca ma nedostúpil, tak som to skúsil z voleja. Mohol som aj minúť, no vystrelilo to super,“ opísal svoj parádny zásah odstupom času.

„Pozrel som si všetkých desať gólov a každý jeden sa mi veľmi páčil. Myslím si, že všetci máme rovnakú šancu vyhrať,“ myslí si Miroslav Král.

To, že je medzi nominovanými, sa rýchlo rozkríklo v rodine a v okruhu kamarátov. „Každý hlasuje ako divý,“ dodal útočník Sokola Ľubotice. 

Videá všetkých gólov TOP 10 a hlasovanie za najkrajší nájdete TU .

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 8: Bol to životný zásah. A najmä z neho existuje aj videozáznam