Ísť na večierok sa im neoplatilo. Škótsky klub vyradil z tímu piatich hráčov

Futbalisti Glasgowu Rangers na ilustračnom zábere.
Futbalisti Glasgowu Rangers na ilustračnom zábere. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. feb 2021 o 17:40

Tréner Steven Gerrard ich správanie odsúdil.

GLASGOW. Päť futbalistov škótskeho klubu Glasgow Rangers vyradili z tímu za porušenie koronavírusových pravidiel. Dostali tiež finančné pokuty a klub bude s národnou asociáciou aj škótskou vládou rokovať o ďalších krokoch.

Podľa lokálnych médií sa hráči cez víkend zúčastnili na zakázanom večierku, ktorý ukončil až zásah polície. Tréner Steven Gerrard pre klubovú televíziu hráčov menoval a odsúdil ich správanie.

Ide o kvinteto Bongani Zungu, Nathan Patterson, Calvin Bassey, Dapo Mebude a Brian Kinnear. Incident prinútil premiérku krajiny Nicolu Sturgeonovú vyzvať škótsky futbal, "aby si upratal v dome".

"Najprv si musíme uvedomiť, že päť našich hráčov porušilo covidové regulácie a veľmi nás to nahnevalo. Budeme to riešiť interne, dostanú pokuty a všetkých sme na určitý čas vylúčili z mužstva. Budeme tiež rokovať so škótskou vládou a SFA o budúcnosti týchto chlapcov," povedal Gerrard. 

Glasgow Rangers má aktuálnu ligovú sezónu skvele rozbehnutú. Tabuľku vedie o 18 bodov pred Celticom a v 29 zápasoch dosiahol skóre 69:8. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ísť na večierok sa im neoplatilo. Škótsky klub vyradil z tímu piatich hráčov