Buffon sa s Juventusom lúči trofejou. Hráčov tešila najmä účasť divákov

Tréner Juventusu Turín Andrea Pirlo (vpravo) a brankár Juventusu Gianluigi Buffon.
Tréner Juventusu Turín Andrea Pirlo (vpravo) a brankár Juventusu Gianluigi Buffon. (Zdroj: TASR/AP)
TASR|20. máj 2021 o 13:47

V hľadisku bolo približne 4300 priaznivcov.

REGGIO EMILIA. Brankár Gianluigi Buffon sa s kariérou v talianskom futbalovom klube Juventus Turín rozlúčil ziskom trofeje.

V stredajšom finále Coppa Italia vychytal víťazstvo nad Atalantou Bergamo 2:1 a pomohol tímu k náplasti za nevydarenú sezónu v najvyššej domácej súťaži, v ktorej pred záverečným kolom figuruje až na piatej priečke.

Za Juventus skórovali Dejan Kulusevski a Federico Chiesa, Buffona prekonal jedine Ruslan Malinovskij.

Taliansky brankár na konci sezóny definitívne uzavrie svoje pôsobenie v Juventuse, za ktorých chytal od roku 2001 s jedinou prestávkou, keď si v ročníku 2018/2019 vyskúšal farby Paríža St. Germain.


"Bol to zápas plný emócií. Som hrdý, že som moje pôsobenie mohol ukončiť takýmto spôsobom. Spoluhráči, ľudia v klube, tréneri aj prezident budú navždy súčasťou môjho života.

Dres Juventusu som si vždy obliekal s hrdosťou a na trávniku som ho zakaždým ctil profesionalitou a odvahou," povedal 43-ročný Buffon, ktorý označil za čerešničku na torte prítomnosť fanúšikov na štadióne v meste Reggio Emilia.

V hľadisku bolo približne 4300 priaznivcov po tom, ako talianska vláda povolila zaplniť Mapei Stadium do 20 percent kapacity.


"Toto finále si zaslúžilo účasť divákov. Sme aj za nich veľmi šťastní," povedal turínsky tréner Andrea Pirlo, ktorý v stredu oslávil 42. narodeniny. Vo funkcii dosiahol druhú trofej, v januári priviedol Juventus k víťazstvu v národnom Superpohári.

Klub získal Coppa Italia rekordný štrnástykrát, v Serie A však ukončil deväťročné majstrovské kraľovanie. Novým šampiónom sa stal Inter Miláno a Juventusu hrozí, že sa nedostane ani do Ligy majstrov.

"Veľmi sme túžili po pohárovom triumfe. Napriek tomu, že ligová sezóna nebola príliš pozitívna, sme sa dokázali pripraviť. Myslím si, že sme si zaslúžili uspieť," dodal Pirlo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Buffon sa s Juventusom lúči trofejou. Hráčov tešila najmä účasť divákov